Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для аналізу якості вина
» » Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для аналізу якості вина

    Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для аналізу якості вина


    Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для аналізу якості вина

    Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для проведення аналізу якості виноробної продукції. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час пресконференції «Ситуація на українському ринку вина. Результати засідання Дегустаційної комісії».

    Напередодні Укрвинпром спільно з Держпродспоживслужбою, за участю представників АМКУ, ДПС, Мінагрополітики, Мінекономіки та Асоціації сомельє України провели дегустацію з визначення органолептичної оцінки якості виноробної продукції, під час якої випробували понад 400 зразків виноробної продукції вітчизняного та імпортного походження, закупленої комісійно у торговельних мережах України.

    Як розповів генеральний директор корпорації Укрвинпром Володимир Кучеренко, за результатами 30% виноробної продукції імпортного походження мають порушення у маркуванні. Імпортні напої на основі вина – 90% порушень. Серед порушень – деякі алкогольні напої на основі вина продаються як вино, нечітко вказано імпортера, напівсухі вина продаються як сухі тощо.

    «Для того, щоб прибрати з полиць неякісні вина сумнівного походження потрібно мати можливості для їх широкого виявлення. Для цього в нас сьогодні таких можливостей немає. Тож пропонуємо створити лабораторію для проведення аналізу якості виноробної продукції», - зазначила Владислава Магалецька.

    За словами Владислави Магалецької, лабораторія може бути створена на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, для чого необхідно закупити відповідне обладнання, або така лабораторія може бути створена бізнесом й акредитована за встановленою процедурою.

    Під час прес-конференції Владислава Магалецька закликала споживачів бути уважними при купівлі будь-якої виноробної продукції. Так, при купівлі вина особливу увагу слід звертати на дату виготовлення, термін та умови реалізації. Будь-які харчові продукти рекомендовано купувати в торговельній мережі та зберігати розрахунковий документ, що підтверджує факт та місце придбання харчового продукту. У випадку придбання неякісного товару потрібно звертатися до Держпродспоживслужби для захисту ваших прав.

    ІЦ УАК за матеріалами dpss

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба та Укрвинпром разом боротимуться з фальсифікатом
  • Українські винороби сьогодні презентують свою продукцію у Парижі
  • Українські винороби презентують свою продукцію у Парижі
  • Центральну лабораторію виноробної промисловості буде повернуто Мінагрополітики
  • Про вино і виноград

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для аналізу якості вина


Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для аналізу якості вина

Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для проведення аналізу якості виноробної продукції. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час пресконференції «Ситуація на українському ринку вина. Результати засідання Дегустаційної комісії».

Напередодні Укрвинпром спільно з Держпродспоживслужбою, за участю представників АМКУ, ДПС, Мінагрополітики, Мінекономіки та Асоціації сомельє України провели дегустацію з визначення органолептичної оцінки якості виноробної продукції, під час якої випробували понад 400 зразків виноробної продукції вітчизняного та імпортного походження, закупленої комісійно у торговельних мережах України.

Як розповів генеральний директор корпорації Укрвинпром Володимир Кучеренко, за результатами 30% виноробної продукції імпортного походження мають порушення у маркуванні. Імпортні напої на основі вина – 90% порушень. Серед порушень – деякі алкогольні напої на основі вина продаються як вино, нечітко вказано імпортера, напівсухі вина продаються як сухі тощо.

«Для того, щоб прибрати з полиць неякісні вина сумнівного походження потрібно мати можливості для їх широкого виявлення. Для цього в нас сьогодні таких можливостей немає. Тож пропонуємо створити лабораторію для проведення аналізу якості виноробної продукції», - зазначила Владислава Магалецька.

За словами Владислави Магалецької, лабораторія може бути створена на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, для чого необхідно закупити відповідне обладнання, або така лабораторія може бути створена бізнесом й акредитована за встановленою процедурою.

Під час прес-конференції Владислава Магалецька закликала споживачів бути уважними при купівлі будь-якої виноробної продукції. Так, при купівлі вина особливу увагу слід звертати на дату виготовлення, термін та умови реалізації. Будь-які харчові продукти рекомендовано купувати в торговельній мережі та зберігати розрахунковий документ, що підтверджує факт та місце придбання харчового продукту. У випадку придбання неякісного товару потрібно звертатися до Держпродспоживслужби для захисту ваших прав.

ІЦ УАК за матеріалами dpss

agroconf.org





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба та Укрвинпром разом боротимуться з фальсифікатом
  • Українські винороби сьогодні презентують свою продукцію у Парижі
  • Українські винороби презентують свою продукцію у Парижі
  • Центральну лабораторію виноробної промисловості буде повернуто Мінагрополітики
  • Про вино і виноград

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.