Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба та Фітосанітарна асоціація України визначили ключові напрямки співробітництва
» » Держпродспоживслужба та Фітосанітарна асоціація України визначили ключові напрямки співробітництва

Держпродспоживслужба та Фітосанітарна асоціація України визначили ключові напрямки співробітництва


Держпродспоживслужба та Фітосанітарна асоціація України визначили ключові напрямки співробітництва

Обіг та застосування фумігантів є важливим елементом підвищення рівня хімічної безпеки на території України. Про це йшла мова під час зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з представниками Фітосанітарної асоціації України.

На зустрічі обговорювалися важливі напрямки взаємодії Держпродспоживслужби та ФАУ, серед яких – опрацювання та ініціація до МКЗР міжнародних стандартів з фітосанітарних заходів, які регламентують проведення фумігації, та делегування здійснення фітосанітарних заходів.

Крім того, обговорювалося врегулювання безпечного обігу та застосування фумігантів на території України й прискорення можливості реєстрації приватних фітосанітарних лабораторій, уповноважених Держпродспоживслужбою, а також проведення міжлабораторних досліджень фітосанітарних експертиз між лабораторіями приватної форми власності та державними фітосанітарними лабораторіями.

Окремо обговорювалась необхідність внесення змін до класифікатора професій України з метою визначення професійної назви робіт з дезінфекції, дезінсекції та дератизації.

Учасники зустрічі домовились про спільну роботу з удосконалення діючого законодавства та стандартів із зазначених напрямків.

ІЦ УАК за матеріалами dpss

agroconf.org





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба діджиталізує обласні фітосанітарні лабораторії
  • Фітосанітари Закарпаття розширювали свої знання та підвищували рівень правової освіти
  • На Житомирщині обговорювали удосконалення фітосанітарних процедур з контролю вантажів відповідно до міжнародних стандартів
  • Україна-Казахстан:шляхи співпраці у сфері фітосанітарної безпеки
  • Україна бере участь у 12-й сесії Комісії з фітосанітарних заходів у рамках ФАО

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.