Аграрний тиждень. Україна
» » В Мінагрополітики відбулось засідання Агрохімічного штабу
» » В Мінагрополітики відбулось засідання Агрохімічного штабу

В Мінагрополітики відбулось засідання Агрохімічного штабу


В Мінагрополітики відбулось засідання Агрохімічного штабу

18 жовтня, під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань агрохімічного сектору.

Участь у заході взяли представники Міністерства охорони здоров’я України, Держпродспоживслужби, Міністерства фінансів України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та профільні асоціації.

Основним питанням під час зустрічі стало обговорення уповноваження Міністерством охорони здоров'я України заступників голів комісій по державній санітарно-епідеміологічній експертизі пестицидів і агрохімікатів задля розблокування видачі висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи. За нашими даними на підписання очікують близько 200 продуктів.

«Дуже важливим є врегулювання питання видачі висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Адже це дозволить відновити проведення експертизи та видачу відповідних висновків для підприємців, а це, в свою чергу, покращить функціонування їх бізнесу», - зазначив Тарас Висоцький.

Також, присутні обговорили стан підтримки Урядом України проєкту Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари», реєстр. № 6149 від 07.10.2021 року, без обговорення з бізнесом. Згідно з проєктом, мита на імпорт ЗЗР змінюються.

Серед іншого було обговорено можливості проведення до кінця жовтня 2021 року засідання Науково-експертної ради при Міндовкілля з реєстрації пестицидів.

ІЦ УАК за матеріалами minagro

agroconf.org





Схожі новини
  • Відбулося чергове засідання робочої групи Мінагрополітики з питань сприяння розвитку картоплярства та овочівництва
  • Відбулося чергове засідання міжвідомчого штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві
  • В Україні можуть оновити допустимий вміст залишків деяких ЗЗР в сільгосппродукції відповідно до вимог ЄС
  • В Україні планують запровадити європейську систему поводження із хімічними речовинами та ЗЗР
  • В Україні планують частково заборонити деякі види пестицидів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.