Аграрний тиждень. Україна
» » Ціни на рослинні олії знизилися після оновлення рекордів минулого тижня
» » Ціни на рослинні олії знизилися після оновлення рекордів минулого тижня

Ціни на рослинні олії знизилися після оновлення рекордів минулого тижня


Ціни на рослинні олії знизилися після оновлення рекордів минулого тижня

Минулого тижня ціни на пальмову олію сягнули рекордного рівня, а на соєву також виросли на тлі активізації попиту, що підтримало котирування соняшникової олії. Проте наприкінці тижня ціни розвернулися донизу на тлі фіксування прибутків трейдерами та слідом за зниженням нафтових котирувань, які й були головним чинником підтримки цін на рослинні олії.

Грудневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії у четвер та п’ятницю знизилися на 3% з рекордних 5071 до 4924 рінггитів/т або 1187 $/т, продемонструвавши тижневе зростання лише на 1,3%.

Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго за вказаний період також впали на 4,2% до 1368 $/т, тому тижневе зростання склало лише 1,4%.

Ціни на соєву олію на біржі в Даляні у четвер виросли до 10-річного максимуму 10278 юанів/т або 1606 $/т на тлі обмеженої пропозиції та активного попиту. З середини червня ф’ючерси на соєву олію виросли на біржі на 30%, завдяки чому маржа переробки сої сягнула найвищого за останні пів-року рівня.

Ціни пропозицій української соняшникової олії також виросли до 1430-1460 $/т FOB, що підвищило закупівельні ціни на соняшник. Проте аграрії мають значні фінансові ресурси, тому не поспішають реалізовувати соняшник, очікуючи зростання цін до максимумів попереднього сезону – 25 тис грн/т.

ІЦ УАК за матеріалами graintrade

agroconf.org





Схожі новини
  • Подорожчання нафти та підсумки тендеру в Єгипті призвели до чергового стрибка цін на рослинні олії
  • Зростання цін на пальмову олію утримує ціни на соняшникову олію від сезонного падіння
  • Затримка збирання соняшника в Україні призводить до зростання цін
  • Обвал цін на пальмову олію посилить тиск на котирування української соняшникової олії
  • В Україні зупинилося панічне зростання цін на соняшникову олію

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.