Аграрний тиждень. Україна
» » Уряд схвалив законодавчі заходи з боротьби з фальсифікацією харчової продукції
» » Уряд схвалив законодавчі заходи з боротьби з фальсифікацією харчової продукції

    Уряд схвалив законодавчі заходи з боротьби з фальсифікацією харчової продукції


    Уряд схвалив законодавчі заходи з боротьби з фальсифікацією харчової продукції

    28 жовтня на засіданні Уряду підтримано законопроект, який встановлює додаткові вимоги до маркування і реалізації харчової продукції та удосконалює чинне законодавство в харчовій сфері.

    Реалізація цього законопроекту дозволить запобігти недобросовісній конкуренції в галузі виробництва харчової продукції, забезпечити належну простежуваність харчових продуктів, оновити та доповнити термінологію, а також гармонізувати національне законодавство з європейським.

    «Подальша підтримка і реалізація цього законопроекту посилить боротьбу з фальсифікатом, забезпечить споживачів повною, достовірною інформацією про харчові продукти та посилить відповідальність за порушення вимоги до виробництва і введення в обіг харчової продукції», - зазначила заступниця Міністра економіки України Ірина Новікова.

    Серед нововведень законопроекту:



    нові визначення та доповнення норм, спрямованих на боротьбу з фальсифікацію харчових продуктів на споживчому ринку України, наприклад: «фальсифікований харчовий продукт», «харчове шахрайство», «веганський харчових продукт», «вегетаріанський харчовий продукт», «імітаційний харчовий продукт», «ремісничий харчовий продукт», «представлення харчового продукту» тощо;





    удосконалення чинних норм законодавства щодо діяльності операторів ринку, яка пов’язана з виробництвом та/або введенням в обіг харчових продуктів тваринного походження;





    реєстрація та внесення до Переліку об’єктів санітарних заходів, таких як: харчові добавки, ароматизатори, харчові ензими, води природні мінеральні, твердження про поживну цінність, твердження про користь для здоров’я тощо.





    здійснення перевірок уповноважених осіб, уповноважених акредитованих лабораторій, референс-лабораторій з боку компетентного органу;





    посилення вимоги безпосереднього допуску до виробництва харчових продуктів персоналу, який має медичні протипоказання;





    провадження рейтингу дотримання загальних гігієнічних вимог закладами громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами;





    посилення відповідальності за порушення вимог харчового законодавства.



    ІЦ УАК за матеріалами me

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Уряд затвердив терміни контролю органів органічної сертифікації
  • У Раді ініціюють зміни до закону щодо реалізації харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • В Україні маркування харчової продукції приведуть у відповідність зі стандартами ЄС
  • Молочні продукти з використанням рослинних жирів будуть маркуватися

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Уряд схвалив законодавчі заходи з боротьби з фальсифікацією харчової продукції


Уряд схвалив законодавчі заходи з боротьби з фальсифікацією харчової продукції

28 жовтня на засіданні Уряду підтримано законопроект, який встановлює додаткові вимоги до маркування і реалізації харчової продукції та удосконалює чинне законодавство в харчовій сфері.

Реалізація цього законопроекту дозволить запобігти недобросовісній конкуренції в галузі виробництва харчової продукції, забезпечити належну простежуваність харчових продуктів, оновити та доповнити термінологію, а також гармонізувати національне законодавство з європейським.

«Подальша підтримка і реалізація цього законопроекту посилить боротьбу з фальсифікатом, забезпечить споживачів повною, достовірною інформацією про харчові продукти та посилить відповідальність за порушення вимоги до виробництва і введення в обіг харчової продукції», - зазначила заступниця Міністра економіки України Ірина Новікова.

Серед нововведень законопроекту:



нові визначення та доповнення норм, спрямованих на боротьбу з фальсифікацію харчових продуктів на споживчому ринку України, наприклад: «фальсифікований харчовий продукт», «харчове шахрайство», «веганський харчових продукт», «вегетаріанський харчовий продукт», «імітаційний харчовий продукт», «ремісничий харчовий продукт», «представлення харчового продукту» тощо;





удосконалення чинних норм законодавства щодо діяльності операторів ринку, яка пов’язана з виробництвом та/або введенням в обіг харчових продуктів тваринного походження;





реєстрація та внесення до Переліку об’єктів санітарних заходів, таких як: харчові добавки, ароматизатори, харчові ензими, води природні мінеральні, твердження про поживну цінність, твердження про користь для здоров’я тощо.





здійснення перевірок уповноважених осіб, уповноважених акредитованих лабораторій, референс-лабораторій з боку компетентного органу;





посилення вимоги безпосереднього допуску до виробництва харчових продуктів персоналу, який має медичні протипоказання;





провадження рейтингу дотримання загальних гігієнічних вимог закладами громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами;





посилення відповідальності за порушення вимог харчового законодавства.



ІЦ УАК за матеріалами me

agroconf.org





Схожі новини
  • Уряд затвердив терміни контролю органів органічної сертифікації
  • У Раді ініціюють зміни до закону щодо реалізації харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • В Україні маркування харчової продукції приведуть у відповідність зі стандартами ЄС
  • Молочні продукти з використанням рослинних жирів будуть маркуватися

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.