Середні споживчі ціни на цукор у вересні 2020 року становили 14,94 грн за кілограм, а у вересні 2021 року – вже 28,69 грн за кілограм.
Про це під час робочої наради Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку на тему “Цінова ситуація на ринку цукру в Україні” повідомив голова Державної служби статистики Ігор Вернер.
Вернер також зазначив, що на ринку спостерігається збільшення імпорту цукру, зокрема за рахунок тростинного цукру. Серед країн-партнерів, з яких збільшився імпорт цукру, – Бразилія, Польща, Німеччина та Литва.
Як повідомлялось, торік сезон цукроваріння в Україні розпочався 5 вересня, працювали 30 цукрових заводів. За даними Мінекономіки, у 2020/2021 маркетинговому році (МР) через несприятливі погодні умови в Україні було вироблено 1,1 млн тонн цукру, що на 25% менше, ніж у 2019/2020 МР.
За даними Мінагрополітики, в Україні станом на 29 жовтня 2021 року цукрові буряки викопано з площі 164,6 тис. га; загалом аграрії накопали понад 7,7 млн тонн солодких коренів.
В Україні на 1 листопада виготовлено 722,7 тис. тонн цукру та перероблено 5,30 млн тонн цукрових буряків, інформує Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор». За даними асоціації, на сьогодні в Україні працюють 29 цукрових заводів.
ІЦ УАК за матеріалами agroreview
agroconf.org