Аграрний тиждень. Україна
» » 60 років результативних наукових досліджень ІСМАВ НААН
» » 60 років результативних наукових досліджень ІСМАВ НААН

    60 років результативних наукових досліджень ІСМАВ НААН




            Днями відбулися урочистості з нагоди святкування 60-річчя створення Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН.
            Відкрив урочистий захід та Всеукраїнську науково-практичну онлайн-конференцію "Біологічні аспекти оптимізації продукційного процесу культурних рослин", присвячені ювілею, директор Інституту, член-кореспондент НААН Анатолій Москаленко. 
            Представивши поважних гостей він зазначив, що Інститут уособлює в собі вітчизняну науку вірну традиціям, науку яка є рушієм прогресу, науку, що об’єднує усіх нас колег-однодумців у єдиній меті – зробити навколишній світ кращим.

            За свої 60 років установа пережила як неймовірні злети, так і нелегкі часи, але завжди завдячуючи людям, які з фанатизмом і повною віддачею ставляться до її величності Науки. Саме цьому Інститут і його розробки відомі як в Україні, так і далеко за її межами.
            З доповіддю "Історія створення та досягнення ІСМАВ НААН" виступив заступник директора з наукової роботи, доктор сільськогосподарських наук, гідний продовжувач династії Козарів Сергій Козар. Його батько - Федір Юхимович Козар – відомий вчений-вірусолог, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник пропрацював в Інституті 28 років, причому 17 з них – заступником директора з наукової роботи, а мати, Анна Павлівна Козар, пропрацювала тут 33 роки, 10 з яких – головним бухгалтером. Сергій Козар у своїй доповіді поетапно висвітлив історичні аспекти становлення Інституту, його труднощі та успіхи. Завершуючи доповідь, заступник директора подякував за плідну роботу працівникам установи і, особливо, ветеранам ІСМАВ, які присвятили служінню науці значну частину свого життя.


            Привітав ІСМАВ з ювілеєм і передав вітання від народних депутатів Верховної Ради народний депутат України, голова підкомітету з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, багаторічний друг Інституту Валерій Зуб, який відмітив важливість досліджень, що проводять співробітники установи, наголосивши на користі споживання екологічної продукції, що на 40% зменшило б ризик виникнення онкологічних захворювань. На завершення виступу Валерій Олексійович вручив Почесні Грамоти Верховної Ради України за заслуги перед українським народом науковцям Інституту.

            Від Національної академії аграрних наук України з 60-річчям колектив Інституту привітав в. о. президента НААН, доктор економічних наук, професор, академік НААН, Заслужений діяч науки і техніки України Юрій Лупенко, який в своєму виступі наголосив на тому, що ІСМАВ має багато видатних наукових досягнень, якими можна пишатися, а сільськогосподарська продукція та наукові розробки висококваліфікованих співробітників установи і справжніх ентузіастів своєї справи користуються попитом не лише в нашій державі, а й далеко за її межами. Юрій Лупенко побажав ученим завжди бути в перших рядах світової науки, берегти лідерські позиції у виконанні фундаментальних і прикладних досліджень, створенні й упровадженні нових наукових розробок, а  колективу Інституту подякував за плідну працю, побажав міцного здоров’я, процвітання, нових відкриттів і звершень та урочисто вручив нагороди від Національної академії аграрних наук України. 

            У своїй діяльності в ім’я розвитку області Інститут завжди знаходив підтримку органів державної влади: Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної ради, Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, з яким, зокрема, установу поєднує багаторічна співпраця у підвищенні ефективності аграрного сектору економіки завдяки впровадженню засобів біологізації виробництва, а також Чернігівської районної ради, від імені яких зі словами вітань виступили заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитро Іванов, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний та голова Чернігівської районної ради Микола Силенко. Вони щиро привітали всіх присутніх з ювілеєм, відмітивши те, що колектив ІСМАВ дуже згуртований, всі його директори дружні і кожен по-своєму бере активну участь в життєдіяльності Інституту в цілому. В своїх вітальних промовах гості висловлювали побажання, щоб кропітка і натхненна праця науковців, у тому числі молодих, була достойно і високо оцінена державою, а нові проєкти народжувались й успішно втілювались в життя під керівництвом мудрих сивочолих наставників. Керівники області також вручили відповідні відзнаки та нагороди працівникам установи.



           
            З історією Інституту тісно пов’язаний життєвий шлях відомого вченого, доктора біологічних наук, професора, академіка НААН, Заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Володимира Пилиповича Патики. Цей видатний вчений працював у ІСМАВ з 1971 по 1980 роки молодшим, а потім старшим науковим співробітником; упродовж 1997-2000 років очолював Інститут. Володимир Пилипович й нині надає неоціненну підтримку установі, живучи його проблемами, успіхами і досягненнями.
            З приємним душевним хвилюванням, зустрівши в залі очі тих науковців-співробітників ІСМАВ, своїх учнів, з якими свого часу працював, Володимир Патика тепло привітав всіх присутніх з визначним ювілеєм, побажав міцного здоров’я, добробуту і, оскільки він родом з батьківщини Тараса Григоровича Шевченка, процитував його крилатий вислів: «Раз добром зігріте серце – вік не охолоне», щиро висловивши побажання, щоб це тепло завжди супроводжувало і зігрівало наші душі. Володимир Патика розповів, що для нього дуже щасливим є число 13, адже він 13 років пропрацював в Інституті і 29 разів за своє життя витягував квитки під номером 13.   
            Продовжуючи свій душевний виступ, Володимир Пилипович відмітив, що на родинній нараді було вирішено подарувати Інституту, на честь його ювілею, вже родинну реліквію – стіл і крісло, датовані 1896 роком, за якими працював і сидів тривалий час засновник Інституту Михайло Васильович Рево. Крім цього, справжнім надбанням для сільськогосподарської бібліотеки ІСМАВ, де облаштовано куточок пам’яті М.В. Рево, став ще один безцінний подарунок шановного Володимира Пилиповича – перші номери бюлетеня «Сільськогосподарська мікробіологія», започаткованого в 1997 році і збереженого ним, як зіниця ока, щоб подарувати Інституту на 60-річчя з дня його заснування. Володимир Патика висловив щиру вдячність керівникам установи за те, що вони зберегли і примножили його добру славу до цього часу, бо ІСМАВ є єдиною науковою установою в галузі сільськогосподарської мікробіології на теренах нашої рідної України.


            Все своє життя з 1976 року і дотепер (а це 45 років!) в Інституті працює нині знаний учений, колись – гідний учень В.П. Патики, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, засновник наукової школи Інституту «Грунтова мікробіологія», керівник програми наукових досліджень «Сільськогосподарська мікробіологія», гарант освітньо-наукової програми «Сільськогосподарська мікробіологія» Віталій Васильович Волкогон. Він пройшов шлях від старшого лаборанта до директора установи, а нині очолює провідний відділ ІСМАВ – Відділ сільськогосподарської мікробіології.
            Звертаючись до присутніх, Віталій Волкогон відмітив, що за довгий час його роботи в цій установі змінилося багато поколінь науковців, які присвятили своє життя вірному служінню науці. Їхніми зусиллями була сформована Чернігівська школа мікробіологів, до якої належить і Віталій Васильович, чим безмежно пишається. Особливостями цієї школи, які відзначив колишній директор ІСМАВ, є такі: доводити будь-яку справу до її логічного завершення, будь-яке наукове завдання – до успішного результату в сільськогосподарському виробництві. Він побажав колективу всіляких гараздів: добра, здоров’я, благополуччя, успіхів в усіх справах і починаннях та блискучого написання історії Інституту яскравими мазками.

            Упродовж 38 років в стінах Інституту працював відомий вчений-вірусолог, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Микола Макарович Зарицький. Він пройшов шлях від старшого лаборанта до заступника директора з наукової роботи та директора Інституту (2000-2002 роки). На жаль, за станом здоров’я він не зміг бути на святковому заході, але душею – завжди з нами.

            З 2011 по 2013 роки ІСМАВ очолювала єдина в історії установи жінка, кандидат економічних наук, старший науковий співробітник, нині директор Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла Наталія Буняк. В часи її директорства до Інституту був приєднаний Чернігівський інститут агропромислового виробництва НААН та мережа дослідних господарств, а наукові дослідження ІСМАВ доповнилися новим напрямом – наукового забезпечення агропромислового виробництва.
            Наталія Миколаївна відмітила, що період, відведений долею працювати в Інституті – це був надзвичайний час. Було доволі складно працювати керівником такої потужної установи, але вона безмежно вдячна кожному, хто підтримав її в ту нелегку пору реорганізації ІСМАВ. Наталія Буняк подякувала всім, побажавши здоров’я і натхнення, оскільки справжній науковець за покликом душі не може працювати без натхнення і ентузіазму. І ті виклики сьогодення, які постали нині перед нами, можуть бути подолані лише за допомогою науки.




            В Інституті активно працює Рада молодих вчених, діяльність якої спрямована на залучення молоді до активної наукової роботи. Щорічно Рада організовує і проводить в ІСМАВ наукові конференції молодих учених. Саме за їх ініціативи започаткований і успішно реалізується проєкт «Школа молодих вчених» для студентів старших курсів вищих навчальних закладів, які захоплюються наукою; відновлюються традиції колективного святкування; започатковуються флеш-моби з нагоди державних свят та інших визначних подій.
    Роботи молодих науковців Інституту відзначені Премією Президента України для молодих учених (Є.П. Копилов, А.С. Кислинська), Стипендією Кабінету Міністрів України (Т.І. Патика, Т.О. Бова, І.О. Каменева), Премією Президії НААН «За кращу наукову доповідь молодого ученого НААН з фундаментальних та прикладних досліджень» (Д.В. Крутило, І.Г. Коротка, Г.В. Цехмістер).
            Від імені молодих вчених, з вітальною промовою до учасників і гостей заходу звернулася голова Ради молодих вчених ІСМАВ НААН, кандидат сільськогосподарських наук Ганна Цехмістер, висловивши глибоку подяку науковим керівникам, духовним менторам за ті вміння, якими вони щоденно охоче діляться. Колегам, які нещодавно долучилися до молодої наукової спільноти, Ганна Вікторівна адресувала оригінальне побажання: все піддавати сумніву, бо критичне мислення – це та особливість, яка відрізняє справжнього науковця від пересічного громадянина. Крім цього, для всіх учасників заходу Рада молодих вчених підготувала вітальну відео-листівку, яка, без перебільшення, викликала гучні овації та сльози гордості за молоде покоління.

            Також з найщирішими вітаннями та добрими побажаннями на адресу ІСМАВ виступили колеги-науковці: представники ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» декан факультету агротехнологій та економіки Галина Македон та завідуюча кафедрою менеджменту та аграрної економіки Інна Дворник; директор Інституту агроекології та природокористування НААН, доктор економічних наук, професор, академік НААН, Заслужений діяч науки і техніки України Оксана Дребот; заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут землеробства НААН», доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААН Микола Ткаченко; директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН, доктор сільськогосподарських наук, доцент Віктор Кабанець; директор Інституту картоплярства НААН, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига; завідувач відділу автоматизації, приладобудування і експериментальної техніки Інженерно-технологічного інституту "Біотехніка" НААН, доктор хімічних наук, професор Олена Нікіпелова

            Колектив ІСМАВ привітали також аграрії, які тісно співпрацюють з Інститутом: керівник обласної організації всеукраїнської аграрної ради, кандидат економічних наук, депутат Чернігівської обласної ради, Заслужений працівник сільського господарства України, директор ПСП "Пісківське" Валерій Колоша та керівник обласної організації Аграрного союзу України, депутат Чернігівської обласної ради, Заслужений працівник сільського господарства України, директор ТОВ «Козацьке» Сергій Чубовський
    З привітаннями та найкращими побажаннями завітали також директор Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Інна Аліференко з колегами і виконавчий директор Північного міжрегіонального науково-інноваційного центру розвитку АПК, доктор економічних наук Олександр Нечипоренко.

            Завершуючи урочистий захід, директор ІСМАВ НААН Анатолій Москаленко вручив визнаним науковцям і працівникам установи започатковані до річниці створення Інституту відзнаки «Гордість Інституту», а також почесні грамоти і подяки. Символічно, що перші відзнаки отримали відомі вчені, організатори сільськогосподарської науки, які в різний час очолювали наукову установу: Володимир Пилипович Патика, Віталій Васильович Волкогон та Микола Макарович Зарицький. 
            Також на адресу ІСМАВ НААН надійшли численні вітання від наукових установ і навчальних закладів представники яких не змогли прийняти участь в урочистостях.
            Насамкінець учасники урочистого заходу послухали чудовий концерт української музики у виконанні колективу художньої самодіяльності Михайло-Коцюбинської ОТГ під керівництвом Лідії Гаєвської.





    Схожі новини
  • Vivat Інститут механіки та автоматики агропромислового виробництва!
  • В Україні з’явиться Інститут механіки та автоматики агропромислового виробництва
  • Про візит офіційної делегації Послів країн-учасниць СНД в Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
  • Держсільгоспінспекція проводить навчання фахівців з розсадництва
  • До Дня науки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

60 років результативних наукових досліджень ІСМАВ НААН




        Днями відбулися урочистості з нагоди святкування 60-річчя створення Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН.
        Відкрив урочистий захід та Всеукраїнську науково-практичну онлайн-конференцію "Біологічні аспекти оптимізації продукційного процесу культурних рослин", присвячені ювілею, директор Інституту, член-кореспондент НААН Анатолій Москаленко. 
        Представивши поважних гостей він зазначив, що Інститут уособлює в собі вітчизняну науку вірну традиціям, науку яка є рушієм прогресу, науку, що об’єднує усіх нас колег-однодумців у єдиній меті – зробити навколишній світ кращим.

        За свої 60 років установа пережила як неймовірні злети, так і нелегкі часи, але завжди завдячуючи людям, які з фанатизмом і повною віддачею ставляться до її величності Науки. Саме цьому Інститут і його розробки відомі як в Україні, так і далеко за її межами.
        З доповіддю "Історія створення та досягнення ІСМАВ НААН" виступив заступник директора з наукової роботи, доктор сільськогосподарських наук, гідний продовжувач династії Козарів Сергій Козар. Його батько - Федір Юхимович Козар – відомий вчений-вірусолог, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник пропрацював в Інституті 28 років, причому 17 з них – заступником директора з наукової роботи, а мати, Анна Павлівна Козар, пропрацювала тут 33 роки, 10 з яких – головним бухгалтером. Сергій Козар у своїй доповіді поетапно висвітлив історичні аспекти становлення Інституту, його труднощі та успіхи. Завершуючи доповідь, заступник директора подякував за плідну роботу працівникам установи і, особливо, ветеранам ІСМАВ, які присвятили служінню науці значну частину свого життя.


        Привітав ІСМАВ з ювілеєм і передав вітання від народних депутатів Верховної Ради народний депутат України, голова підкомітету з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, багаторічний друг Інституту Валерій Зуб, який відмітив важливість досліджень, що проводять співробітники установи, наголосивши на користі споживання екологічної продукції, що на 40% зменшило б ризик виникнення онкологічних захворювань. На завершення виступу Валерій Олексійович вручив Почесні Грамоти Верховної Ради України за заслуги перед українським народом науковцям Інституту.

        Від Національної академії аграрних наук України з 60-річчям колектив Інституту привітав в. о. президента НААН, доктор економічних наук, професор, академік НААН, Заслужений діяч науки і техніки України Юрій Лупенко, який в своєму виступі наголосив на тому, що ІСМАВ має багато видатних наукових досягнень, якими можна пишатися, а сільськогосподарська продукція та наукові розробки висококваліфікованих співробітників установи і справжніх ентузіастів своєї справи користуються попитом не лише в нашій державі, а й далеко за її межами. Юрій Лупенко побажав ученим завжди бути в перших рядах світової науки, берегти лідерські позиції у виконанні фундаментальних і прикладних досліджень, створенні й упровадженні нових наукових розробок, а  колективу Інституту подякував за плідну працю, побажав міцного здоров’я, процвітання, нових відкриттів і звершень та урочисто вручив нагороди від Національної академії аграрних наук України. 

        У своїй діяльності в ім’я розвитку області Інститут завжди знаходив підтримку органів державної влади: Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної ради, Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, з яким, зокрема, установу поєднує багаторічна співпраця у підвищенні ефективності аграрного сектору економіки завдяки впровадженню засобів біологізації виробництва, а також Чернігівської районної ради, від імені яких зі словами вітань виступили заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитро Іванов, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний та голова Чернігівської районної ради Микола Силенко. Вони щиро привітали всіх присутніх з ювілеєм, відмітивши те, що колектив ІСМАВ дуже згуртований, всі його директори дружні і кожен по-своєму бере активну участь в життєдіяльності Інституту в цілому. В своїх вітальних промовах гості висловлювали побажання, щоб кропітка і натхненна праця науковців, у тому числі молодих, була достойно і високо оцінена державою, а нові проєкти народжувались й успішно втілювались в життя під керівництвом мудрих сивочолих наставників. Керівники області також вручили відповідні відзнаки та нагороди працівникам установи.



       
        З історією Інституту тісно пов’язаний життєвий шлях відомого вченого, доктора біологічних наук, професора, академіка НААН, Заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Володимира Пилиповича Патики. Цей видатний вчений працював у ІСМАВ з 1971 по 1980 роки молодшим, а потім старшим науковим співробітником; упродовж 1997-2000 років очолював Інститут. Володимир Пилипович й нині надає неоціненну підтримку установі, живучи його проблемами, успіхами і досягненнями.
        З приємним душевним хвилюванням, зустрівши в залі очі тих науковців-співробітників ІСМАВ, своїх учнів, з якими свого часу працював, Володимир Патика тепло привітав всіх присутніх з визначним ювілеєм, побажав міцного здоров’я, добробуту і, оскільки він родом з батьківщини Тараса Григоровича Шевченка, процитував його крилатий вислів: «Раз добром зігріте серце – вік не охолоне», щиро висловивши побажання, щоб це тепло завжди супроводжувало і зігрівало наші душі. Володимир Патика розповів, що для нього дуже щасливим є число 13, адже він 13 років пропрацював в Інституті і 29 разів за своє життя витягував квитки під номером 13.   
        Продовжуючи свій душевний виступ, Володимир Пилипович відмітив, що на родинній нараді було вирішено подарувати Інституту, на честь його ювілею, вже родинну реліквію – стіл і крісло, датовані 1896 роком, за якими працював і сидів тривалий час засновник Інституту Михайло Васильович Рево. Крім цього, справжнім надбанням для сільськогосподарської бібліотеки ІСМАВ, де облаштовано куточок пам’яті М.В. Рево, став ще один безцінний подарунок шановного Володимира Пилиповича – перші номери бюлетеня «Сільськогосподарська мікробіологія», започаткованого в 1997 році і збереженого ним, як зіниця ока, щоб подарувати Інституту на 60-річчя з дня його заснування. Володимир Патика висловив щиру вдячність керівникам установи за те, що вони зберегли і примножили його добру славу до цього часу, бо ІСМАВ є єдиною науковою установою в галузі сільськогосподарської мікробіології на теренах нашої рідної України.


        Все своє життя з 1976 року і дотепер (а це 45 років!) в Інституті працює нині знаний учений, колись – гідний учень В.П. Патики, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, засновник наукової школи Інституту «Грунтова мікробіологія», керівник програми наукових досліджень «Сільськогосподарська мікробіологія», гарант освітньо-наукової програми «Сільськогосподарська мікробіологія» Віталій Васильович Волкогон. Він пройшов шлях від старшого лаборанта до директора установи, а нині очолює провідний відділ ІСМАВ – Відділ сільськогосподарської мікробіології.
        Звертаючись до присутніх, Віталій Волкогон відмітив, що за довгий час його роботи в цій установі змінилося багато поколінь науковців, які присвятили своє життя вірному служінню науці. Їхніми зусиллями була сформована Чернігівська школа мікробіологів, до якої належить і Віталій Васильович, чим безмежно пишається. Особливостями цієї школи, які відзначив колишній директор ІСМАВ, є такі: доводити будь-яку справу до її логічного завершення, будь-яке наукове завдання – до успішного результату в сільськогосподарському виробництві. Він побажав колективу всіляких гараздів: добра, здоров’я, благополуччя, успіхів в усіх справах і починаннях та блискучого написання історії Інституту яскравими мазками.

        Упродовж 38 років в стінах Інституту працював відомий вчений-вірусолог, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Микола Макарович Зарицький. Він пройшов шлях від старшого лаборанта до заступника директора з наукової роботи та директора Інституту (2000-2002 роки). На жаль, за станом здоров’я він не зміг бути на святковому заході, але душею – завжди з нами.

        З 2011 по 2013 роки ІСМАВ очолювала єдина в історії установи жінка, кандидат економічних наук, старший науковий співробітник, нині директор Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла Наталія Буняк. В часи її директорства до Інституту був приєднаний Чернігівський інститут агропромислового виробництва НААН та мережа дослідних господарств, а наукові дослідження ІСМАВ доповнилися новим напрямом – наукового забезпечення агропромислового виробництва.
        Наталія Миколаївна відмітила, що період, відведений долею працювати в Інституті – це був надзвичайний час. Було доволі складно працювати керівником такої потужної установи, але вона безмежно вдячна кожному, хто підтримав її в ту нелегку пору реорганізації ІСМАВ. Наталія Буняк подякувала всім, побажавши здоров’я і натхнення, оскільки справжній науковець за покликом душі не може працювати без натхнення і ентузіазму. І ті виклики сьогодення, які постали нині перед нами, можуть бути подолані лише за допомогою науки.




        В Інституті активно працює Рада молодих вчених, діяльність якої спрямована на залучення молоді до активної наукової роботи. Щорічно Рада організовує і проводить в ІСМАВ наукові конференції молодих учених. Саме за їх ініціативи започаткований і успішно реалізується проєкт «Школа молодих вчених» для студентів старших курсів вищих навчальних закладів, які захоплюються наукою; відновлюються традиції колективного святкування; започатковуються флеш-моби з нагоди державних свят та інших визначних подій.
Роботи молодих науковців Інституту відзначені Премією Президента України для молодих учених (Є.П. Копилов, А.С. Кислинська), Стипендією Кабінету Міністрів України (Т.І. Патика, Т.О. Бова, І.О. Каменева), Премією Президії НААН «За кращу наукову доповідь молодого ученого НААН з фундаментальних та прикладних досліджень» (Д.В. Крутило, І.Г. Коротка, Г.В. Цехмістер).
        Від імені молодих вчених, з вітальною промовою до учасників і гостей заходу звернулася голова Ради молодих вчених ІСМАВ НААН, кандидат сільськогосподарських наук Ганна Цехмістер, висловивши глибоку подяку науковим керівникам, духовним менторам за ті вміння, якими вони щоденно охоче діляться. Колегам, які нещодавно долучилися до молодої наукової спільноти, Ганна Вікторівна адресувала оригінальне побажання: все піддавати сумніву, бо критичне мислення – це та особливість, яка відрізняє справжнього науковця від пересічного громадянина. Крім цього, для всіх учасників заходу Рада молодих вчених підготувала вітальну відео-листівку, яка, без перебільшення, викликала гучні овації та сльози гордості за молоде покоління.

        Також з найщирішими вітаннями та добрими побажаннями на адресу ІСМАВ виступили колеги-науковці: представники ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» декан факультету агротехнологій та економіки Галина Македон та завідуюча кафедрою менеджменту та аграрної економіки Інна Дворник; директор Інституту агроекології та природокористування НААН, доктор економічних наук, професор, академік НААН, Заслужений діяч науки і техніки України Оксана Дребот; заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут землеробства НААН», доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААН Микола Ткаченко; директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН, доктор сільськогосподарських наук, доцент Віктор Кабанець; директор Інституту картоплярства НААН, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига; завідувач відділу автоматизації, приладобудування і експериментальної техніки Інженерно-технологічного інституту "Біотехніка" НААН, доктор хімічних наук, професор Олена Нікіпелова

        Колектив ІСМАВ привітали також аграрії, які тісно співпрацюють з Інститутом: керівник обласної організації всеукраїнської аграрної ради, кандидат економічних наук, депутат Чернігівської обласної ради, Заслужений працівник сільського господарства України, директор ПСП "Пісківське" Валерій Колоша та керівник обласної організації Аграрного союзу України, депутат Чернігівської обласної ради, Заслужений працівник сільського господарства України, директор ТОВ «Козацьке» Сергій Чубовський
З привітаннями та найкращими побажаннями завітали також директор Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Інна Аліференко з колегами і виконавчий директор Північного міжрегіонального науково-інноваційного центру розвитку АПК, доктор економічних наук Олександр Нечипоренко.

        Завершуючи урочистий захід, директор ІСМАВ НААН Анатолій Москаленко вручив визнаним науковцям і працівникам установи започатковані до річниці створення Інституту відзнаки «Гордість Інституту», а також почесні грамоти і подяки. Символічно, що перші відзнаки отримали відомі вчені, організатори сільськогосподарської науки, які в різний час очолювали наукову установу: Володимир Пилипович Патика, Віталій Васильович Волкогон та Микола Макарович Зарицький. 
        Також на адресу ІСМАВ НААН надійшли численні вітання від наукових установ і навчальних закладів представники яких не змогли прийняти участь в урочистостях.
        Насамкінець учасники урочистого заходу послухали чудовий концерт української музики у виконанні колективу художньої самодіяльності Михайло-Коцюбинської ОТГ під керівництвом Лідії Гаєвської.





Схожі новини
  • Vivat Інститут механіки та автоматики агропромислового виробництва!
  • В Україні з’явиться Інститут механіки та автоматики агропромислового виробництва
  • Про візит офіційної делегації Послів країн-учасниць СНД в Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
  • Держсільгоспінспекція проводить навчання фахівців з розсадництва
  • До Дня науки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.