Аграрний тиждень. Україна
» » Кукурудза – запорука енергетичної незалежності України
» » Кукурудза – запорука енергетичної незалежності України

Кукурудза – запорука енергетичної незалежності України


Кукурудза – запорука енергетичної незалежності України

У 2021 року Україна вийде на врожай у 40 мільйонів тонн кукурудзи. Таких показників у нашій державі не було за всю історію країни. Ця культура забезпечить для нашої держави енергонезалежність. Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Наступний етап аграрної політики — це глибока переробка ключової культури нашої країни. Це буде свій газ, своє паливо і свої якісні корми: і крохмаль, і глюкоза, й амінокислоти, і десятки інших позицій, які забезпечать Україні додану вартість на десятки мільярдів доларів. І це більше, ніж ми маємо сьогодні. Вона в основі наступного етапу розвитку рослинництва», — зазначив Роман Лещенко.

За його словами, стратегія Мінагрополітики полягає у тому, що переробка буде звільнена від великої кількості податків. Вона отримає пільгові умови в режимі інвестиційних нянь. І в наступні роки ті, хто переробляють, будуть отримувати найбільшу підтримку від держави. Сировинний цикл у 100 млн вдалося досягти в цьому році. Далі завдання – максимально створювати додану вартість, підкреслив Міністр.

Як акцентував очільник Мінагрополітики, політика його відомства у 2022 році буде сконцентрована на обробці, на тваринництві і розширенні державної підтримки з точки зору прозорих компенсаційних механізмів.

ІЦ УАК за матеріалами minagro

agroconf.org





Схожі новини
  • Стратегічна ціль України – імпортозаміщення с/г машинобудування
  • Цьогорічний врожай ранніх зернових є рекордним за всю історію України
  • Цьогорічний врожай ранніх зернових є рекордним за всю історію України, — Роман Лещенко
  • Мінагрополітики збільшуватиме експортний потенціал України, — Роман Лещенко
  • Роман Лещенко презентував нову систему держпідтримки на базі Державного Аграрного Реєстру (ДАР)

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.