Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій другий тиждень поспіль підвищуються на 5%. Таку позитивну динаміку констатують аналітики Асоціації «Свинарі України» за підсумками щотижневого моніторингу цін на ринку живця.
На початку третьої декади листопада більшість товарних партій живця реалізовували по 46-47 грн/кг, тож середьноринкова позначка підвищилася на 5% проти минулотижневої — до 46,8 грн/кг. Водночас, епізодично фіксували і вищі ціни закупівлі. При цьому, як і минулого тижня, оператори відзначали підвищений попит з боку заготівельників: усі товарні партії реалізували планово і без залишків, а запити на додаткові обсяги переважно залишилися невиконаними.
М’ясопереробники пояснюють підвищення ринкової активності сезонною заготівлею сировини з боку виробників м’ясних делікатесів та ковбасних виробів, а також зменшенням потоку імпортної сировини через значне коливання валютних курсів та логістичні складнощі. Тож більшість з них не бачить передумов для зниження цін закупівлі свинини.
З огляду на такі ринкові обставини виробники свинини передбачають подальше підвищення цін закупівлі живця. Переважна частина операторів очікує підвищення цін наступного тижня щонайменше на 2,5% — до 48 грн/кг.
Динаміка середніх закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2021 рр.
Джерело: Аналітичний відділ АСУ
Джерело: Pigua.info