Аграрний тиждень. Україна
» » Пілотний проєкт із меліорації охопить 200 тис. га
» » Пілотний проєкт із меліорації охопить 200 тис. га

Пілотний проєкт із меліорації охопить 200 тис. га






У 2022 році планується реалізувати перший державний пілотний проєкт зі зрошення та меліорації. В цілому планується охопити 200 тис. га в чотирьох областях.

Про це заявив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін під час конференції «Ведення агробізнесу в Україні» (#DoAgro21).

«Зрошення — це один із флагманських проєктів, який принципово важливий для підвищення продуктивності ведення сільського господарства. Фактично ми переведемо землі із зони ризикованого землеробства до зони сталого землеробства. Для цього держава виконає одну задачу — забезпечить розвиток інфраструктури», — зазначає Денис Кудін.

За його словами, після відновлення та розведення зрошувальних магістралей завдання бізнесу — придбати поливні машини та купувати у підприємства-водопостачальника воду для поливу.

«Ми оцінюємо цей проєкт як важливіший з погляду продуктивності, оскільки Радянський Союз залишив у спадок Україні понад 2 млн га поливних земель, з яких на сьогодні маємо лише 600 тис. га. Час відновити цю систему», — підкреслив Денис Кудін.

Алла Стрижеус, AgroPortal.ua





Схожі новини
  • На Херсонщині стартують пілотні організації водокористувачів
  • В Україні запустять спецпроєкт зі зрошення земель: названо вартість
  • Площа зрошувальних земель на Херсонщині сягне 300 тис. га
  • Інвестиційний проект для відновлення зрошення на Півдні проходить обговорення
  • У Криму інвесторам, які обробляють зрошувані землі, надаватимуть знижки на воду

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.