Аграрний тиждень. Україна
» » Міністр Роман Лещенко закликав не скорочувати посівні площі буряку
» » Міністр Роман Лещенко закликав не скорочувати посівні площі буряку

Міністр Роман Лещенко закликав не скорочувати посівні площі буряку


Міністр Роман Лещенко закликав не скорочувати посівні площі буряку

Як відомо, раніше уряд вніс постанову, яка дозволяє деяким виробникам купувати природній газ власного видобутку на торгах за зниженою ціною.

До переліку потрапили виробники за КВЕДами борошна пшеничного (КВЕД – 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча) (КВЕД – 10.12) та олії соняшникової (КВЕД – 10.41).

Утім подорожчання палива впливає на всіх без винятку виробників, зокрема й на планування виробництва в цукровій промисловість на 2022 рік.

Тому, Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко на сторінці соцмережі Facebook звернувся до асоціації виробників цукру із закликом не скорочувати посівні площі буряку на 2022 рік.

«Окремо хочу звернутись до асоціації «Укрцукор». У випадку надвисоких цін на природний газ восени 2022 року, Уряд знайде для бурякоцукрової галузі збалансоване рішення щодо ціноутворення на газ на період цукробурякового виробництва на заводах. Тому спокійно інвестуйте у вирощування і плануйте посівні площі згідно зі сівозміною», - наголосив він.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагро

agroconf.org





Схожі новини
  • Відбулися зміни в переліку виробників соціально важливих продуктів харчування
  • Ще 48 підприємств-виробників соціально важливих продуктів матимуть право придбати газ за зниженою ціною
  • Про механізм допуску виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, до біржових торгів з продажу газу
  • Кабмін затвердив порядок продажу газу за пільговими цінами для виробників продуктів харчування
  • Мінагро опублікувало список підприємств, які мають істотну соціальну значимість

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.