Після розмов, що точилися довкола якості твердого сиру українського виробництва, журналісти ТСН вирішили перевірити якість кисломолочного сиру, яким торгують в українських магазинах. Сир та сиркову масу у крамниці обирали навмання, перевіряли в державній лабораторії Укрметртестстандарту. Із чотирьох зразків дослідників засмутив лише один - сиркова маса. У ній знайшли 15% пальмової олії, якої там бути не повинно, оскільки наявність цього компоненту не вказана на упаковці. За правилами в сирковій масі, окрім сиру, може бути цукор, родзинки або курага, але в жодному разі не пальмова олія. За словами керівника науково-дослідного центру випробувань харчової продукції Володимира Семеновича, засвоюваність цього продукту не дуже добра. "Пальма, вона не має тих корисних речовин, які містить сир, тобто це важкий продукт для травлення, а виробник його інколи використовує для фальсифікації продукції, а це обман споживача", - пояснив він. Фахівці розповідають, що пальмову олію в сирах виявляють усе ж таки досить рідко. Покупцям, щоби мати гарантію, що беруть саме коров'ячий сир, радять купувати продукт відомих виробників, вони, мовляв, дбаючи про імідж, тому більше дотримуються стандартів якості. Нагадаємо, нещодавно глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що український твердий сир можуть заборонити ввозити в Росію чи вилучити з обігу після наступної перевірки. За його словами, всі до єдиного зразки українських сирів, відібраних в Москві, містять пальмову олію, при цьому інформації на упаковці про це немає.