Аграрний тиждень. Україна
» » Латвія допоможе Україні з експортом зернових через латвійські порти
» » Латвія допоможе Україні з експортом зернових через латвійські порти

Латвія допоможе Україні з експортом зернових через латвійські порти


Латвія допоможе Україні з експортом зернових через латвійські порти

22-24 квітня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський здійснив робочий візит до Латвійської Республіки.

В рамках візиту Микола Сольський зустрівся з Міністром сільського господарства Латвії Каспарсом Герхардсом, а також відвідав Ризький, Вентспілський вільні порти і спеціальну економічну зону міста Лієпая.

Міністр ознайомився з портовою та логістичною інфраструктурою Латвії та обговорив можливості експорту продукції українських аграріїв за допомогою латвійських портів. В ході візиту Микола Сольський також зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування Латвії, представниками адміністрацій латвійських портів, операторами зернових терміналів, а також компаніями-зернотрейдерами Латвії.

Нагадаємо, раніше Президент Латвії Егілс Левітс зазначив, що Латвія може допомогти Україні з експортом зернових через латвійські порти. Він також заявив про повну підтримку президентами країн Балтії та Польщі надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС і ухвалення цього рішення за прискореною процедурою.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Створення альтернативної логістики для експорту вітчизняної агропродукції є важливим питанням для економіки, - Микола Сольський
  • Сольський окреслив ключові пріоритети міністерства на найближчий час
  • 45,5 млн планують виділити фермерам в Латвії через корона-кризу
  • Україна і Латвія підписали меморандум про співробітництво в АПК
  • Латвія готова допомогти Україні у впровадженні земельної реформи

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.