Аграрний тиждень. Україна
» » Посуха в Індії може завадити країні зібрати рекордний урожай пшениці
» » Посуха в Індії може завадити країні зібрати рекордний урожай пшениці

Посуха в Індії може завадити країні зібрати рекордний урожай пшениці


Посуха в Індії може завадити країні зібрати рекордний урожай пшениці

За ринковими оцінками, в Індії різке підвищення температури з середини березня та відсутність достатньої кількості опадів може призвести до зниження врожаю пшениці у 2022 р. на 20% за рік, тоді як попередні 5 років країна збирала рекордні врожаї зернової, повідомляє Reuters.

Зазначається, що в середині лютого мінсільгосп Індії озвучив прогноз врожаю пшениці у 2022 р. в рекордні 111,32 млн тонн зерна (попереднього року зібрано 109,59 млн тонн). Однак стійка з березня посуха може призвести до скорочення даного показника до 105 млн тонн.

Згідно з даними Державного метеорологічного департаменту Індії, березень п.р. був найтеплішим за останні 122 роки і максимальна температура по всій країні піднімалась до 33,1°C, що майже на 1,86 °C вище норми для зазначеного місяця.

Падіння виробництва може обмежити експорт індійської пшениці в поточному році, який оцінюється в рекордні 12 млн тонн. Усього з початку 2022 р. до березня Індія експортувала 7,85 млн тонн, що на 275% більше рівня за перші три місяці попереднього року.

ІЦ УАК за матеріалами АПК-Інформ

agroconf.org





Схожі новини
  • Виробництво пшениці в Австралії може різко знизитися у 2022/23 МР
  • Запаси зернових у світі у сезоні 2021-2022 років зростають; попередні прогнози на 2022 рік вказують на збільшення виробництва зернових
  • Фуражна пшениця може компенсувати очікуване скорочення поставок кукурудзи до країн Азії
  • Експерти USDA знизили прогноз світового виробництва пшениці в 2021/22 МР
  • Тепла зима загрожує врожаю пшениці в Індії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.