Аграрний тиждень. Україна
» » Агресія рф посилює ризики глобального голоду – Штати в ООН
» » Агресія рф посилює ризики глобального голоду – Штати в ООН

Агресія рф посилює ризики глобального голоду – Штати в ООН






Дії рф у ході збройної агресії проти України мають на меті й умисне перешкоджання сільськогосподарській діяльності та блокування експорту зерна, що посилює ризики продовольчої кризи й глобального голоду.

Про це заявила під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при цій організації Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія активно перешкоджає українському сільськогосподарському виробництву, а також блокує порти, які забезпечували продовольством тих, хто цього потребує», – сказала американська представниця.

У цьому зв’язку вона звернула увагу інших членів Радбезу на ту обставину, що війна путіна посилює ризики глобальної продовольчої кризи, яка особливо відчутно б’є по ринках Африки та Близького Сходу.

«Поки ми намагаємося зупинити цю блокаду й притягти Росію до відповідальності за її дії, ми всі маємо активізуватися й запобігти голоду, а також забезпечити більше їжі та фінансування», – зауважила постпред Сполучених Штатів при ООН.

Вона додала, що це питання ще обговорюватиметься в Радбезі окремо під час відкритих дебатів, які США проведуть пізніше цього місяця.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія у четвер оприлюднила доповідь, де вказується, що війна, яку росія розв’язала проти України, може значно підвищити ризики продовольчої небезпеки для багатьох країн світу.

https://www.ukrinform.ua





Схожі новини
  • Американський конгресмен закликає допомогти Україні з коридорами для агроекспорту
  • До України, як гаранта продовольчої безпеки, мають застосовуватися міжнародні норми безпеки, - Тарас Висоцький
  • ООН та інші міжнародні організації планують активно зайнятися розблокуванням портів України
  • Більше ніж ринок: чому власники паїв остерігаються земельної реформи і хто відповідатиме на ризики зміни клімату й продовольчої безпеки
  • Ключову роль у подоланні голоду в світі може відіграти Україна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.