Аграрний тиждень. Україна
» » Все зерно, відвантажене у кримських портах, вкрали в Україні
» » Все зерно, відвантажене у кримських портах, вкрали в Україні

Все зерно, відвантажене у кримських портах, вкрали в Україні






На тимчасово окупованих територіях України зафіксовано багато фактів пограбування елеваторів та вивезення зерна до кримських портів.

На думку Президента «Української Зернової Асоціації» Миколи Горбачьова, все зерно, що відвантажується в портах півострова, – крадене, власних залишків там вже давно немає.

«В Криму не було залишків зерна протягом останніх 4-х місяців. Тому зараз будь-яке зерно, що відвантажується з кримських портів — воно однозначно викрадено в Україні. Те, що зараз відбувається на захоплених територіях — просто обурливо. Компанії будували ці елеватори, а їх просто взяли та зруйнували, викрали зерно, завантажили в машини і вивозять», — говорить Микола Горбачьов.

Президент УЗА запевнив, що всі факти викрадення зерна документуються, а українські аграрії у міжнародних судах домогатимуться компенсації його вартості.

«Ми знаємо навіть назви суден, на які перевалили це зерно. Ми ретельно все фіксуємо та будемо звертатися до міжнародних установ», — підкреслив Микола Горбачьов.

https://ukragroconsult.com





Схожі новини
  • Морські термінали України вимушені переобладнувати потужності
  • росія намагається продати іншим країнам вкрадене в Україні зерно
  • Окупанти вивозять зерно з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, – Тарас Висоцький
  • УЗА пропонує страхувати зерно від крадіжок на залізниці
  • Кримські аграрії не віддають зерно Росії, експортуючи його як українське

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.