Аграрний тиждень. Україна
» » Реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги з розвитку НІГД розпочато - Мінагрополітики
» » Реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги з розвитку НІГД розпочато - Мінагрополітики

Реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги з розвитку НІГД розпочато - Мінагрополітики


Реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги з розвитку НІГД розпочато - Мінагрополітики

В Україні стартує проект міжнародної технічної допомоги для розвитку Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД) спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

Його реалізація, що триватиме 37 місяців (2022–2025 рр.), сприятиме значному прискоренню створення належних умов для переходу пілотного проекту НІГД до національного порталу НІГД в Україні та формуванню основ для розуміння переваг використання НІГД у суспільстві. Зокрема, державними установами, приватним сектором і пересічними громадянами, які отримають вільний доступ до базової та комплексної інформації щодо природних ресурсів, автодоріг, об’єктів культурної спадщини тощо.

«Беручи до уваги необхідність оновлення картографічних матеріалів, особливо в нинішніх реаліях, Японський проект надасть можливість підтримати розвиток НІГД та забезпечити інтеграцію даних, а також гарантувати сталість розвитку сектору геопросторової інформації», − пояснює заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Проектом також передбачено розроблення специфікацій і методологічних документів, необхідних для практичного функціонування НІГД та безпосереднього створення сумісних геопросторових даних. Крім цього, передбачені заходи з забезпечення інтеграції базових та профільних геопросторових даних на геопорталі пілотного проекту НІГД.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Кабмін готує постанову, яка дозволить реалізувати в Україні проєкт індустрії 4.0 та повноцінно запустить модель єдиного стандарту даних НІГД
  • Пілотний проект щодо Національної інфраструктури геопросторових даних презентують у травні - Міністр агрополітики
  • Держгеокадастр презентував прототип Національної інфраструктури геопросторових даних в Україні
  • Земельний кадастр – основа для інтеграції інших кадастрів в Україні
  • У Вашингтоні представили проект створення Національної інфраструктури геопросторових даних

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.