KSG Agro почав виробництво мармурової свинини, що відрізняється підвищеними смаковими та якісними характеристиками. Про це повідомила пресслужба агрохолдингу.
KSG Agro розпочав виробництво нового виду продукції - мармурової свинини. Він став першим в Україні промисловим виробником цієї продукції у свинарському сегменті.
«Український споживач поки що не звик розрізняти м'ясо за його видами, тому коли він іде до магазину, ставить завдання просто придбати, наприклад, свинину. Водночас іноземні споживачі чітко розрізняють продукцію яких виробників та характеристик вони купують, - розповідає директор ТОВ «Стронг-Трейд» Ігор Ушаков. - Мармурова свинина - це м'ясо особливої породи свиней, у нашому випадку - канадської генетики Genesus, що відрізняється особливими смаковими та якісними характеристиками. І хоча недосвідчений споживач спочатку не помітить зовнішніх відмінностей, вони істотні - яскравіший колір м'яса й властиві цій породі сальні прожилки, які утримують м'ясні соки та роблять структуру свинини м'якішою та соковитішою. Йдеться про неординарну свинину преміум-сегменту, яка ідеально підходить, наприклад, для приготування шашликів та інших видів барбекю. При правильній заморозці (від нуля до +4 градусів) мармурова свинина не насичується вологою: якщо звичайна свинина при заморожуванні дає приріст води до 4%, то мармурова – вдесятеро менше – лише 0,4%, залишаючись при цьому м'якшою та смачнішою».
«Цьогорічні тренди промислового свинарства полягають у постійному збільшенні показника кілограмів м'яса на свиноматку. Виробників можна зрозуміти, вони борються за обсяги та зниження собівартості, але результатом цієї гонки стало те, що свинина за своїми властивостями та структурою на ринку особливо не відрізняється, як це відбувається з тією ж курятиною чи індичатою, - пояснює керівник свинарського напряму KSG Agro, директор ТОВ «Стронг-Інвест» Василь Старобор. - Мармурова свинина, яку ми почали виробляти за рахунок оновлення стада свинями канадської генетики Genesus, – це особливий випадок. Свині цієї генетики мають високий статус здоров'я, а їхнє соковите м'ясо, зване мармуровим, м'яке та соковите, зберігає свої неперевершені смакові характеристики і при охолодженні, і при приготуванні. Для нас, як постачальників торгових мереж, значну роль відіграє і, привабливіший у порівнянні зі звичайною, зовнішній вигляд мармурової свинини - яскравий і з мармуровим відтінком завдяки особливим м'ясним прожилкам».
За словами Василя Старобора, до кінця року обсяг виробництва мармурової свинини становитиме 25 т на місяць з наступним виходом у міру оновлення поголів'я на більш масштабні промислові обсяги у 2023 р.
На першому етапі KSG Agro планує постачати мармурову свинину до люксових магазинів рітейлових мереж, де представлена, у тому числі й продукція преміум-класу. Для зручності споживачів з метою ідентифікації вона буде особливим чином маркована.
Джерело: Pigua.info