Аграрний тиждень. Україна
» » Уряд дозволив проведення фумігації вантажів за межами митної території України
» » Уряд дозволив проведення фумігації вантажів за межами митної території України

Уряд дозволив проведення фумігації вантажів за межами митної території України


Уряд дозволив проведення фумігації вантажів за межами митної території України

10 вересня прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 1029 "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2022 р. № 398".

Постанова прийнята для забезпечення виконання Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів та створення умов, що сприятимуть безперебійному експорту сільськогосподарської продукції рослинного походження морськими шляхами з українських морських торговельних портів «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний».

В рамках реалізації зазначеної Ініціативи виникли нові бар’єри, пов’язані, у тому числі, з необхідністю пришвидшення проходження вантажів “морським зерновим коридором” та оптимізації проведення необхідних фітосанітарних процедур зі знезараження вантажів (фумігації) на вимогу країн-партнерів в міжнародній торгівлі.

Постановою передбачається усунення таких бар’єрів шляхом проведення фумігації вантажів на вимогу країни-імпортера, як в межах, так і за межами території України.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагро

agroconf.org





Схожі новини
  • 3,1 млн тонн агропродукції експортовано з українських портів
  • Зерновим коридором вирушив перший балкер із пшеницею для Африки
  • «Зерновий коридор» працює і на вхід - АМПУ
  • Уряд спростив процедури оформлення карантинного та фітосанітарного сертифікатів для зниження бюрократичного навантаження на аграріїв
  • Спрощено здійснення фітосанітарних заходів та процедур в умовах ВС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.