Аграрний тиждень. Україна
» » ФАО та ЄС підтримують проект збереження національної колекції генетичних ресурсів рослин України
» » ФАО та ЄС підтримують проект збереження національної колекції генетичних ресурсів рослин України

ФАО та ЄС підтримують проект збереження національної колекції генетичних ресурсів рослин України


ФАО та ЄС підтримують проект збереження національної колекції генетичних ресурсів рослин України

Днями відбулася зустріч між представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Національної академії аграрних наук України та її наукових установ, щодо обговорення реалізації нового фінансованого ЄС проекту ФАО зі збереження колекції генетичних ресурсів рослин, пише SEEDS.

Новий півторарічний проект, що є частиною ширших зусиль ЄС із підтримки малих агровиробників та сільськогосподарських ланцюжків доданої вартості в Україні, має на меті надати допомогу НААН у збереженні унікальної національної колекції генетичних ресурсів рослин, що має не лише державне, а й світове значення з точки зору обсягу та різноманітності генетичного матеріалу.

Учасники зустрічі детально обговорили спільний план дій до кінця року, зокрема, робочі питання, які стосуються термінів та умов переміщення багаторічної колекції у безпечне сховище. Загалом проект передбачає також вдосконалення інформаційної системи генетичних ресурсів рослин з сучасною ІТ-підтримкою.

Найближчим часом планується підписання Меморандуму між ФАО та НААН щодо реалізації проекту, а також укладання договорів між ФАО та науковими установами, виконання яких дозволить у короткий термін перемістити багаторічну колекцію у безпечне сховище. За умов успішної реалізації проекту донорська підтримка української системи генетичних ресурсів рослин може бути розширена та розрахована на довший період.

ІЦ УАК за матеріалами SEEDS

agroconf.org





Схожі новини
  • ФАО працює надзбереженнямендемічних порідтварин тадобробутомфермерівзіСхідноїЄвропи
  • Зареєстровано гібрид кукурудзи з вмістом крохмалю 73,8%, — Ярослав Гадзало
  • Постанова Президії Національної академії аграрних наук України від 16 жовтня 2012 року (Протокол № 16) "Про проведення позачергової сесії Загальних зборів Національної академії аграрних наук України"
  • Про засідання Президії Національної академії аграрних наук України з питання “Про наукове забезпечення вдосконалення та збереження генетичних ресурсів сільськогосподарських тварин"
  • Давно вже час вирішувати проблеми насінництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.