Якість повітря та температура у виробничому приміщенні — найважливіші компоненти навколишнього середовища, які впливають на здоров’я й виробничі показники свиней.
Через бажання зекономити виникає чимало помилок у роботі системи вентиляції, які створюють у приміщенні середовище з підвищеною вологістю та надлишком газів, спричиняючи зростання захворюваності та зменшення темпів росту свиней. Проте розуміння основних підходів до налагодження роботи вентиляції допоможе створити оптимальний мікроклімат і зменшити витрати ферми на комунальні послуги, а відтак і підвищити ефективність виробництва.
У рубриці «Обладнання» нового випуску журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест» шукайте відповіді на питання:
Як налаштувати мінімальну вентиляцію виробничого приміщення?
Де краще розмістити датчики температури?
Як налаштувати обігрівач для максимальної продуктивності та енергоощадності, щоб водночас зменшити витрати на комунальні послуги і створити комфортний мікроклімат для тварин?
Більше — у грудневому випуску журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест» №6 (72).