Війна в Україні торкнулася всіх виробників без винятку. Навіть якщо вони не зазнали прямих збитків внаслідок бойових дій чи окупації, порушення звичних режимів роботи відчув кожен. Виклики воєнного часу змусили по-іншому подивитися на свою діяльність та зрозуміти переваги. Так сталося й у випадку ТОВ «Біляївський свинокомплекс» — невеликого підприємства, що на Запоріжжі.
Свинокомплекс заснований у 2015 році та працює у закритому циклі. Загальне поголів’я налічує 3800 свиней, з них 300 — свиноматки. І якщо до війни керівництво підприємства не задовольняли наявні потужності й були плани щодо подвоєння чисельності основного стада, оптимізації виробничих процесів за рахунок технологічної модернізації та будівництва власного забійного цеху. Нині невеликі об’єми виробництва дозволяють швидко «маневрувати», долаючи бізнесові, логістичні ризики, блекаути та інші проблеми. Завдяки цьому господарство функціонує ефективно та навіть підвищує виробничі показники.
Детальніше про це в інтерв’ю для журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест» розповіла Тетяна Сеніва, засновниця й керівниця ТОВ «Біляївський свинокомплекс».