Аграрний тиждень. Україна
» » У грудні відкрито нові ринки для експорту української продукції - ринки Канади та Туреччини
» » У грудні відкрито нові ринки для експорту української продукції - ринки Канади та Туреччини

У грудні відкрито нові ринки для експорту української продукції - ринки Канади та Туреччини


У грудні відкрито нові ринки для експорту української продукції - ринки Канади та Туреччини

За результатами співпраці Держпродспоживслужби, МЗС, Посольства України в Канаді та Посольства Канади в Україні у грудні цього року для українських виробників м’яса птиці та продуктів з нього відкрито ринок Канади.

Відповідна робота розпочалася ще у 2019 році, коли представники канадського CFIA провели інспектування системи державного контролю за виробництвом на українських підприємствах. Перелік українських компаній, які відтепер мають право експортувати м’ясо птиці та продукти з нього до Канади, додано до бази даних CFIA. На офіційному веб-порталі CFIA опубліковано вимоги щодо ввезення м'ясних продуктів з України до Канади.

Ще одним іноземним ринком, який відкрився для українських компаній у грудні цього року за сприяння Держпродспоживслужби та МЗС, став ринок Туреччини для експорту рибних продуктів. Форма відповідного сертифіката вже розміщена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво», рубрика «Сертифікати на експорт з України».

Нагадуємо, що першим кроком для здійснення експорту харчових продуктів є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби.

Як повідомлялось, за період воєнного стану кількість виробників продуктів тваринного походження, які мають право експорту в країни Європейського Союзу, збільшилась до 418 - це на 33 виробники більше, ніж було станом на кінець зими 2022 року.

ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна зможе експортувати курятину до Канади
  • Місія Канади щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці завершила свою роботу в Україні
  • В Україні розпочала роботу місія Канади щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці
  • Канада зацікавлена в імпорті українських яєць та м’ясних продуктів
  • Україна та Канада обговорили перспективи відкриття канадського ринку для української продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.