Українці почали більше їсти м’яса та пити молока. Порахували у профільному міністерстві. Так у 2011-му пересічний громадянин спожив 209 літрів молока та понад 50 кілограмів м’яса.
Найбільше налягаємо на курятину та свинину, рідше на яловичину. В уряді прогнозують, що показники зростатимуть і цьогоріч. Адже збільшується виробництво. Так молока у 2012 р. запланували переробити 4 700 млн. тон.
Дивіться також: Виробники молока нарешті дочекаються дотацій
Микола Присяжнюк, Міністр агрополітики та продовольства: "Споживання м'ясної продукції у 2012 році ми прогнозуємо на рівні 2 млн 477 тисяч тон в перерахунку на м’ясо. При цьому власне виробництво ми прогнозуємо в обсязі 2 260 тисяч тон, експорт 90 тисяч тон, й імпорту ми прогнозуємо в обсязі 200 - 210 тис. тонн. Хотів в 2011 році імпорт м"яса в Україну скоротився на 40%".