Аграрний тиждень. Україна
» » Присяжнюк: «Підтримка одноосібників полягатиме не в розмірі дотацій, а в їх ефективному використанні»
» » Присяжнюк: «Підтримка одноосібників полягатиме не в розмірі дотацій, а в їх ефективному використанні»

Присяжнюк: «Підтримка одноосібників полягатиме не в розмірі дотацій, а в їх ефективному використанні»


У 2012 році більша частина коштів державного бюджету, виділених на аграрну галузь, буде направлена на розвиток тваринництва, а саме молочного скотарства. Окрім того дотації полягатимуть і в ефективному застосуванні коштів на потреби галузі. Про це сьогодні, під час робочої поїздки до Чернігівщини повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

На сьогодні в умовах трирівневої форми ведення сільського господарства, а це фермерські, одноосібні та великотоварні виробництв, фінансування буде першочергово направлено на розвиток одноосібних господарств і колективних ферм.

«Ми будемо мотивувати та фінансувати сімейні господарства, яка утримують 3 і більше корів, у розмірі 10 тисяч гривень на додану дійну корову. Окрім того, проводитиметься компенсація доїльного обладнання, а сім’ям, які утримують більше 5 голів - охолоджувачі», - зазначив Микола Присяжнюк.

Також Мінагрополітики спільно з багатьма аграрними підприємствами розпочало розробку проекту зі створення молочарень та заготівельних кооперативів, які регулюватимуть закупівельні ціни на продукцію. Ефективність наданих дотацій, вважає Микола Присяжнюк, полягає саме у доцільному їх застосуванні.

«Ми роз’яснюємо фермерам, що вони не можуть конкурувати у виробництві з зерновими великотовариними підприємствами, тому для них доцільніше займатися саме виробництвом молока та м’яса. Кошти, які будуть надаватися на розвиток цього виробничого напрямку, повинні оцінюватися не стільки кількістю, скільки ефективністю використання та своїм цільовим призначенням», - підкреслив Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • Мінагрополітики наполягає на перегляді бюджету після І кварталу року
  • У 2013 році буде збережено бюджетну підтримку розвитку тваринництва та кооперативного руху на селі
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»
  • Микола Присяжнюк: Сільгосппідприємства отримуватимуть кошти за нових корів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.