Аграрний тиждень. Україна
» » Транзит за новими правилами: про що домовились Сольський і Телус
» » Транзит за новими правилами: про що домовились Сольський і Телус

Транзит за новими правилами: про що домовились Сольський і Телус


Транзит за новими правилами: про що домовились Сольський і Телус

Україна та Польща розроблять нові правила транзиту сільськогосподарських культур протягом наступного тижня. Таких домовленостей досягнуто під час зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського та новопризначеного глави міністерства сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Робертом Телусом.

“Ситуація складна для українського фермера, але, очевидно, і для польського. Всі ми розуміємо, хто в цьому винний, але вирішувати це питання нам. Можливість транзиту через територію Польщі до інших країн-членів ЄС та третіх країн збережена, порядок транзиту буде спрощений для усунення простою транспорту та черг на пунктах пропуску.

Але в той же час українська сторона утримається від експорту в Польщу чотирьох культур: пшениці, кукурудзи, соняшника та ріпаку до нового сезону”, - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Поки будуть розроблятись нові правила Мінагрополітики рекомендує експортерам розглянути можливість перенаправити відповідні вантажі через інші країни.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна та Польща досягли домовленостей щодо спрощення проходження процедур при експорті українських зернових та олійних культур транзитом через Польщу до інших країн
  • Україна та Польща обговорили оптимізацію роботи пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ»
  • Україна та Польща підписали спільну заяву про експорт українського зерна
  • Україна та Польща домовились про спрощення експорту зерна
  • Україна та Польща налагоджують безперебійні поставки агропродукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.