Аграрний тиждень. Україна
» » Дощі в Україні суттєво підвищили запаси продуктивної вологи у ґрунті
» » Дощі в Україні суттєво підвищили запаси продуктивної вологи у ґрунті

Дощі в Україні суттєво підвищили запаси продуктивної вологи у ґрунті






У більшості областей України умови для вегетації озимих культур у першій декаді квітня були задовільними, хоча ростові процеси дещо уповільнилися через недостатню кількість ефективного тепла. В зв’язку з цим, відбулося незначне уповільнення росту й розвитку і для вже посіяних весною культур, йдеться у декадному огляді Укргідрометеоцентру.

«Для проведення весняно-польових робіт, особливо для сівби ярини, погодні умови були несприятливими через часті рясні опади. На багатьох площах верхній шар ґрунту був перезволожений. Для початку квітня у західних та північно-західних областях температура ґрунту на глибині 10 см була низькою, що у поєднанні із перезволоженням ґрунту стримувало сівбу ярих сільгоспкультур у ранні строки», – вказують агрометеорологи.

Разом з тим зазначається, що велика кількість опадів сприяла створенню оптимального вологозабезпечення усіх шарів ґрунту.

«У багатьох районах південних областей, зокрема в Одеській, де тривалий час утримувався дефіцит опадів, запаси продуктивної вологи покращилися до достатніх показників», – підкреслюють фахівці.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Агрометеорологічні умови в Україні у другій декаді жовтня значно покращилися
  • Погодні умови у першій декаді квітня були задовільними для культур
  • В Україні фіксується найкраще за 5 років зволоження ґрунту під сівбу озимих
  • Погодні умови другої декади серпня в Україні були задовільними для завершення вегетації сільгоспкультур
  • Агрометеорологічні умови кінця травня в Україні в цілому були задовільними

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.