Аграрний тиждень. Україна
» » Олександр Кубраков: рух пунктом пропуску «Ягодин - Дорогуськ» розблоковано
» » Олександр Кубраков: рух пунктом пропуску «Ягодин - Дорогуськ» розблоковано

Олександр Кубраков: рух пунктом пропуску «Ягодин - Дорогуськ» розблоковано


Олександр Кубраков: рух пунктом пропуску «Ягодин - Дорогуськ» розблоковано

У результаті перемовин із Міністерством інфраструктури та розвитку Польщі, керівництвом Люблінського воєводства вдалось розблокувати рух пунктом пропуску «Ягодин - Дорогуськ». З 15 травня рух вантажівок відновлено у звичайному режимі.

«Страйк, що тривав більше 10 днів, спричинив для наших перевізників та експортерів значні збитки. Проте ми змогли знайти рішення та домовитись про розблокування руху. Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень «транспортного безвізу» та домовленостей щодо пропускної здатності «Ягодин - Дорогуськ», – зазначив Віце-прем'єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Раніше 7 травня Міністерство ухвалило рішення про тимчасову зупинку вимоги щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу. Це була одна із ключових вимог польських страйкарів. Водночас, позиція Міністерства полягає в тому, що такі перевезення потребують дозволів та не є двосторонніми. Наразі очікується роз’яснення від Європейської Комісії.

Нагадаємо, водії зможуть зареєструватись на перетин кордону у пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» на сайті чи у застосунку єЧерга: =AT1OOYbXr3-JEgy_S0amHxFZQsZyJq5aH5H_eyeD8FYVbtQy9va-mY4etbB1YqeUrnzVyw7Bm1kXPXVXFCF1XmIO5SqsbDgiMSS3SWqRvySg-TlbSiCYh6WO3d5CjQSAHiEA9SMZSQUFr7j0uFouJ1Dbyr0wbE_1LcokNvtV6C5z5v9kp12Yo0ki]https://echerha.gov.ua/.

ІЦ УАК за матеріалами Мінінфраструктури

agroconf.org





Схожі новини
  • Знайдено рішення для розблокування пункту «Ягодин –Дорогуськ». Посол Зварич заявив, що блокування пункту пропуску в Дорогуську має політичне підґрунтя
  • Рух вантажівок через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" ускладнено
  • Міністерство відновлення запускає єЧергу ще на 15 вантажних пунктах пропуску
  • Україна та Польща обговорили оптимізацію роботи пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ»
  • З 12 грудня на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запрацює єЧерга

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.