Аграрний тиждень. Україна
» » Ердоган заявив про продовження "зернової угоди" на два місяці
» » Ердоган заявив про продовження "зернової угоди" на два місяці

Ердоган заявив про продовження "зернової угоди" на два місяці


Ердоган заявив про продовження "зернової угоди" на два місяці

Чорноморська зернова ініціатива функціонуватиме протягом ще двох місяців, заявив у середу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

"Зусиллями нашої країни, підтримкою наших російських друзів і внеском наших українських друзів було ухвалено рішення про продовження Угоди про "Чорноморський зерновий коридор" ще на два місяці", - написав він у середу у Твіттері.

"Ми продовжимо наші зусилля, щоб забезпечити виконання всіх умов угоди та її продовження в наступному періоді. Крім того, наші російські друзі заявили, що не перешкоджатимуть виходу турецьких суден із портів "Миколаїв" і "Ольвія". Ми вдячні їм за це", - написав також президент Туреччини.

"Ми сподіваємося, що ми побачимо дні, коли війна між росією та Україною закінчиться спочатку постійним припиненням вогню, а потім миром. Я хотів би висловити вдячність президенту росії пану путіну за його щиру підтримку наших зусиль у цьому процесі. Я також хотів би подякувати президенту України пану Зеленському за його конструктивну співпрацю. Я також хотів би подякувати генеральному секретарю Організації Об'єднаних Націй пану Гутеррешу за його зусилля в цьому процесі", - зазначив він.

ІЦ УАК за матеріалами Інтерфакс-Україна

agroconf.org





Схожі новини
  • Чорноморська зернова угода може бути продовжена щонайменше на два місяці - Чавушоглу
  • Туреччина вестиме переговори про продовження зернової угоди на 120 днів
  • Зеленський та Гутерріш назвали «критично необхідним» продовження зернової угоди
  • Туреччина продовжить зусилля щодо подолання глобальної продовольчої кризи — Ердоган
  • Відкриття зернових коридорів: Ердоган вважає, що досягти згоди вдасться за 7-10 днів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.