Аграрний тиждень. Україна
» » АСУ докладає зусилля для розблокування експорту м'ясної продукції
» » АСУ докладає зусилля для розблокування експорту м'ясної продукції

    АСУ докладає зусилля для розблокування експорту м'ясної продукції


    Через відсутність мясної продукції у переліку швидкопсувних товарів, що мають пріоритет при перетину кордону, експортні вантажі понад тиждень вимушені чекати у черзі на виїзд за межі України. Така ситуація змушує виробників мясної продукції відмовитися від експорту, у той час як міжнародна торгівля товарами з доданою вартістю є пріоритетною для економіки країни.

    Наразі зовнішня торгівля м’ясною продукцією розвинена значно слабше, ніж експорт продукції рослинництва, який став одним з вагомих рушійних сил розвитку галузі. Утім навіть у такий непростий час українські товаровиробники працюють над розширенням географії збуту продукції вітчизняної м’ясопереробки, адже експорт товарів з вищою доданою вартістю створює переваги не тільки для операторів ринку м’яса, а й для економіки країни в цілому. Утім зараз такі ініціативи стикаються із вагомими технічними бар’єрами, адже продукції глибокої м’ясопереробки не включена до переліку швидкопсувних товарів, які мають пріоритет при перетині кордону.

    «За свідченнями операторів м’ясопереробки, затримки вантажів з обмеженим терміном придатності у загальній черзі на кордоні може сягати тижня і більше. Тожщоб не допустити псування продукції, постачальники забезпечують безперебійне охолодження на період очкування, що істотно підвищує їхні транспортні витрати. Це негативно впливає на готовність вітчизняних виробників м’ясної продукції до розвитку експортної торгівлі та створює додаткові перепони для виходу української продукції на зовнішні ринки, гальмуючи економічне зростання», — підкреслюють в Асоціації.

    З метою вирішення цієї проблеми, АСУ звернулося до Мінагрополітики з проханням включити окремі ковбасні вироби (УКТ ЗЕД 1601009190 та 1601009990) до переліку швидкопсувних товарів, які мають пріоритет при перетині кордону. В Асоціації переконані, що це значною мірою сприятиме прогресу не тільки окремих експортоорієнтованих виробників м’ясної продукції, а всього вітчизняного ринку м’яса в умовах обмежених експортних можливостей.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Тарас Висоцький щодо продовження зернової угоди
  • Доля експорту продукції з високою доданою вартістю буде збільшуватися
  • Милованов: Україна може виробляти продукції з доданою вартістю на рівні Франції
  • На розширенні квот в ЄС виробники зароблять 165 млн доларів
  • Агровиробники можуть зекономити $119 млн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

АСУ докладає зусилля для розблокування експорту м'ясної продукції


Через відсутність мясної продукції у переліку швидкопсувних товарів, що мають пріоритет при перетину кордону, експортні вантажі понад тиждень вимушені чекати у черзі на виїзд за межі України. Така ситуація змушує виробників мясної продукції відмовитися від експорту, у той час як міжнародна торгівля товарами з доданою вартістю є пріоритетною для економіки країни.

Наразі зовнішня торгівля м’ясною продукцією розвинена значно слабше, ніж експорт продукції рослинництва, який став одним з вагомих рушійних сил розвитку галузі. Утім навіть у такий непростий час українські товаровиробники працюють над розширенням географії збуту продукції вітчизняної м’ясопереробки, адже експорт товарів з вищою доданою вартістю створює переваги не тільки для операторів ринку м’яса, а й для економіки країни в цілому. Утім зараз такі ініціативи стикаються із вагомими технічними бар’єрами, адже продукції глибокої м’ясопереробки не включена до переліку швидкопсувних товарів, які мають пріоритет при перетині кордону.

«За свідченнями операторів м’ясопереробки, затримки вантажів з обмеженим терміном придатності у загальній черзі на кордоні може сягати тижня і більше. Тожщоб не допустити псування продукції, постачальники забезпечують безперебійне охолодження на період очкування, що істотно підвищує їхні транспортні витрати. Це негативно впливає на готовність вітчизняних виробників м’ясної продукції до розвитку експортної торгівлі та створює додаткові перепони для виходу української продукції на зовнішні ринки, гальмуючи економічне зростання», — підкреслюють в Асоціації.

З метою вирішення цієї проблеми, АСУ звернулося до Мінагрополітики з проханням включити окремі ковбасні вироби (УКТ ЗЕД 1601009190 та 1601009990) до переліку швидкопсувних товарів, які мають пріоритет при перетині кордону. В Асоціації переконані, що це значною мірою сприятиме прогресу не тільки окремих експортоорієнтованих виробників м’ясної продукції, а всього вітчизняного ринку м’яса в умовах обмежених експортних можливостей.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Тарас Висоцький щодо продовження зернової угоди
  • Доля експорту продукції з високою доданою вартістю буде збільшуватися
  • Милованов: Україна може виробляти продукції з доданою вартістю на рівні Франції
  • На розширенні квот в ЄС виробники зароблять 165 млн доларів
  • Агровиробники можуть зекономити $119 млн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.