Аграрний тиждень. Україна
» » Збитки гідротехнічної меліорації вже сягнули понад 150 млрд гривень
» » Збитки гідротехнічної меліорації вже сягнули понад 150 млрд гривень

Збитки гідротехнічної меліорації вже сягнули понад 150 млрд гривень


Збитки гідротехнічної меліорації вже сягнули понад 150 млрд гривень

Збитки державного майна меліоративних систем та каналів внаслідок підриву Каховської ГЕС складають 150-160 млрд гривень. Точні дані можна буде визначити після деокупації територій. Існує велика ймовірність, що системи будуть зруйновані або ж демонтовані окупантами.

Без відновлення джерела водопостачання говорити про зрошуване землеробство на півдні України у найближчий час неможливо.

Нагадаємо, що Каховське водосховище було джерелом зрошення для 94% систем у Херсонській, 74% – в Запорізькій та 30% – в Дніпропетровській областях. Каховське водосховище було джерелом живлення для 584 тис. гектарів земель, на які подавалася вода для зрошення. Зокрема, Каховський магістральний канал обслуговував 326 тис. га, Північнокримський – 39,7 тис. га сільськогосподарських земель. Крім того, через низку систем у Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях здійснювали окремий водозабір з водосховища на загальну площу зрошення 218,3 тис. га.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Після підриву Каховської ГЕС проблема зрошування стане найбільшою в сільському господарстві півдня України, – Микола Сольський
  • Знищення росіянами Каховської ГЕС завдало значних збитків сільському господарству України
  • Знищення росіянами Каховської ГЕС завдало значних збитків сільському господарству України - Мінагрополітики
  • Меліоративні системипотребують державноїуваги
  • На Херсонщині планують збільшувати площі зрошувальних земель

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.