Аграрний тиждень. Україна
» » Світ недоотримав мінімум 20 млн т агропродукції через російський саботаж «зернового коридору»
» » Світ недоотримав мінімум 20 млн т агропродукції через російський саботаж «зернового коридору»

Світ недоотримав мінімум 20 млн т агропродукції через російський саботаж «зернового коридору»






Через постійне блокування РФ роботи «зернового коридору» світ недоотримав мінімум 20 млн т агропродукції. Про це написав віцепрем’єр-міністр—міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у колонці для NV, передає Rail.insider.

Робота «Зернової ініціативи» сьогодні фактично зупинена: росіяни відкрито саботують інспекції суден, пропускна спроможність коридору — менше 20% від можливої. Це призводить до значних втрат не лише з боку України: світ недоотримав як мінімум 20 млн т агропродукції через російський саботаж «зернової угоди».

«Відкриття морських портів України для всіх видів товарів потрібно для української економіки. Це доволі проста формула — наша економіка експортоорієнтована, працююча економіка — це можливість держави платити заробітну плату захисникам, забезпечені, екіпіровані захисники — шлях до перемоги. Росія чудово розуміє звʼязаність цих речей, тому атакує мирні міста та підприємства», — наголосив Олександр Кубраков.

Як повідомлялося раніше, збитки через простій суден у чергах «зернового коридору» сягнули 1 млрд доларів.

https://www.railinsider.com.ua





Схожі новини
  • Робота Зернової ініціативи сьогодні фактично зупинена, - Олександр Кубраков
  • Зернова ініціатива знову зупинена: росія заблокувала реєстрацію вхідного флоту до всіх портів України
  • "Зерновий коридор" у вівторок порушено, Україна звинувачує рф у зриві роботи СКЦ
  • Спільна заява віце-прем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби щодо перешкоджання судноплавству в Чорному морі з боку Росі
  • «Зернова ініціатива»: за 2 дні з Одеси вийшло 5 суден для Африки та Азії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.