Аграрний тиждень. Україна
» » Румунія збільшить потужності для транзиту українського зерна з 2 млн до 4 млн тонн щомісяця, – міністр інфраструктури Гріндяну
» » Румунія збільшить потужності для транзиту українського зерна з 2 млн до 4 млн тонн щомісяця, – міністр інфраструктури Гріндяну

Румунія збільшить потужності для транзиту українського зерна з 2 млн до 4 млн тонн щомісяця, – міністр інфраструктури Гріндяну






Румунія подвоїть потужності країни, щоб допомогти з експортом українського зерна через свою територію. Про це заявив міністр транспорту та інфраструктури Румунії Сорін Гріндяну, повідомляє Agerpres.

Відповідну заяву румунський міністр зробив після переговорів з представниками США, Європейського Союзу, Молдови, України та Румунії щодо альтернативних маршрутів транспортування зерна з України.

“Ми погодилися, що експорт українського зерна має бути прискорений у контексті відомих атак на українські порти Рені та Ізмаїл, що сталися протягом останніх тижнів. Під час цих зустрічей ми підкреслили важливість румунських наземних, залізничних і морських транспортних шляхів для підтримки безперервного потоку експорту та імпорту з України”, – пояснив Гріндяну.

За його словами, з точки зору транспорту на Дунаї Сулинський канал є єдиним життєздатним водним шляхом для цих перевезень, тому важливо оптимізувати пропускну спроможність цього маршруту.

“Це була надзвичайно хороша і плідна зустріч, яка дозволить нам, завдяки заходам, яких ми вживемо, збільшити пропускну здатність транзиту зернових з України через Румунію, так що ми зможемо досягти мети в майже 4 мільйони тонн на місяць, з 2 мільйонів тонн, які ми маємо зараз”, – додав міністр.

Зазначимо, раніше міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що її країна працює над пошуком нових шляхів для транспортування українського зерна. 

Джерело: https://censor.net/





Схожі новини
  • Експорт українського зерна через порти Польщі склав 260 тис. тонн у червні
  • Румунія обіцяє допомогти Україні з експортом зерна на тлі «цинічних» дій москви
  • Румунія не ставить під сумнів транзит української аграрної продукції до своїх портів, однак відомо про встановлення контролю на митниці для всіх українських с.-г. товарів
  • Румунія відновила залізничну гілку радянських часів для експорту українського зерна
  • Румунія відремонтує залізничні колії для перевезення вантажів з України

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.