Аграрний тиждень. Україна
» » Менеджмент і здоров’я тварин у маточнику: свиноматки
» » Менеджмент і здоров’я тварин у маточнику: свиноматки

    Менеджмент і здоров’я тварин у маточнику: свиноматки



    Свинарське підприємство насправді це цілісний організм зі складною будовою. Його «мозком» є цех осіменіння, а «серцем» — маточник. І якщо осіменіння вирішує питання запланованого руху поголівʼя на фермі та забезпечує ритмічність отримання прибутку, то в маточнику визначається виробнича по-тужність підприємства і за ретельної кропіткої роботи персоналу реалізується загальний потенціал свиноферми.

    У маточнику є дві категорії тварин: свиноматки (глибоко поросні і лактуючі), а також підсисні поросята, що тут народжуються і перебувають до 21–28-ої доби життя. Опорос і лактація є найнапруженішим і найвиснажливішим для організму свиноматки технологічним періодом. Найбільший показник падежу свиней спостерігається саме в маточнику. В межах норми він коливається від 1 до 4%, що визначається генетичним потенціалом стада і залежить від сезону року і середнього віку свиноматок. Для об’єктивного оцінювання втрат свиноматок показник загальної їх смертності слід обов’язково порівнювати з кількістю вибракованих свиноматок за період. Остання у межах року не повинна перевищувати 45%. Саме тоді можна говорити про наявність проблем продуктивного поголів’я або про їх відсутність.

    Про основні нюанси менеджменту та здоров’я свиноматок у маточнику читайте у рубриці «Здорова ферма» журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест» №4 (76), серпень 2023 р.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Особливості годівлі гіперпродуктивних свиноматок у період поросності
  • Стратегія флашинг-годівлі свиноматок — у новому випуску «Прибуткового свинарства»
  • Стратегії контролю теплового стресу в свиней у журналі «Прибуткове свинарство»
  • ​Як найефективніше вигодовувати «надлишкових» поросят?
  • Як покращити продуктивність свиноматок?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Менеджмент і здоров’я тварин у маточнику: свиноматки



Свинарське підприємство насправді це цілісний організм зі складною будовою. Його «мозком» є цех осіменіння, а «серцем» — маточник. І якщо осіменіння вирішує питання запланованого руху поголівʼя на фермі та забезпечує ритмічність отримання прибутку, то в маточнику визначається виробнича по-тужність підприємства і за ретельної кропіткої роботи персоналу реалізується загальний потенціал свиноферми.

У маточнику є дві категорії тварин: свиноматки (глибоко поросні і лактуючі), а також підсисні поросята, що тут народжуються і перебувають до 21–28-ої доби життя. Опорос і лактація є найнапруженішим і найвиснажливішим для організму свиноматки технологічним періодом. Найбільший показник падежу свиней спостерігається саме в маточнику. В межах норми він коливається від 1 до 4%, що визначається генетичним потенціалом стада і залежить від сезону року і середнього віку свиноматок. Для об’єктивного оцінювання втрат свиноматок показник загальної їх смертності слід обов’язково порівнювати з кількістю вибракованих свиноматок за період. Остання у межах року не повинна перевищувати 45%. Саме тоді можна говорити про наявність проблем продуктивного поголів’я або про їх відсутність.

Про основні нюанси менеджменту та здоров’я свиноматок у маточнику читайте у рубриці «Здорова ферма» журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест» №4 (76), серпень 2023 р.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Особливості годівлі гіперпродуктивних свиноматок у період поросності
  • Стратегія флашинг-годівлі свиноматок — у новому випуску «Прибуткового свинарства»
  • Стратегії контролю теплового стресу в свиней у журналі «Прибуткове свинарство»
  • ​Як найефективніше вигодовувати «надлишкових» поросят?
  • Як покращити продуктивність свиноматок?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.