Аграрний тиждень. Україна
» » Дунайська комісія готова до збільшення потоку українських товарів у порт Констанци
» » Дунайська комісія готова до збільшення потоку українських товарів у порт Констанци

Дунайська комісія готова до збільшення потоку українських товарів у порт Констанци


Дунайська комісія готова до збільшення потоку українських товарів у порт Констанци

Дунайська комісія готова втілювати нові політичні домовленості щодо збільшення обсягів українських товарів до порту Констанци різними шляхами та полегшити інтеграцію України в річкову інфраструктурну мережу.

Про це заявив генеральний директор Секретаріату Дунайської комісії Манфред Зайтц під час виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми тісно працюємо разом з Європейською комісією, щоб підтримати українські та румунські органи влади та бізнес у збільшенні потоку товарів, який іде з України. Ми готові й далі надавати підтримку новим політично узгодженим заходам, щоб збільшити обсяги товарів, які надходять до Констанци різними шляхами, а також збільшити вантажоперевезення, наприклад, шляхом покращення використання залізниці», - сказав Зайтц.

Він додав, що Дунайська комісія готова сприяти українській інтеграції в річкову інфраструктурну мережу, що також допоможе збільшити безпеку судноплавства, та долученні України до системи транскордонної передачі інформації між Україною та ЄС.

«Це допоможе створити повноцінний цифровий вантажний коридор, що буде важливо у наступні місяці і, я впевнений, допоможе відновленню української економіки після закінчення війни», - зазначив генеральний директор Секретаріату Дунайської комісії.

ІЦ УАК за матеріалами Укрінформу

agroconf.org





Схожі новини
  • Хорватія пропонує свої порти для вивезення українського зерна. А порт Литви Клайпеда може потенційно щорічно перевантажувати до 10 млн тонн українського зерна
  • АМПУ прагне залучити українські лоцмани при проходженні суден Сулінським каналом
  • Наступні кораблі із зерном вже готові до відправлення з українських портів – Кулеба
  • Чорногорія пропонує порт Бар для українських вантажів
  • Представників росії відсторонили від участі у роботі Дунайської Комісії - МЗС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.