Аграрний тиждень. Україна
» » Друге судно з українським зерном прибуло до Туреччини
» » Друге судно з українським зерном прибуло до Туреччини

Друге судно з українським зерном прибуло до Туреччини


Друге судно з українським зерном прибуло до Туреччини

У Туреччину прибув балкер Aroyat, завантажений українським зерном, - це друге судно, яке пройшло тимчасовим коридором через Чорне море.

Про це повідомляє France24.

Балкер Aroyat під прапором Палау, завантажений 17 600 тоннами зерна, прямує до Єгипту.

За даними сервісів Marine Traffic і Vessel Finder, судно Aroyat перебувало біля південного виходу з протоки Босфор о 03:00 за Гринвічем у неділю.

Раніше, у п'ятницю, Олександр Кубраков у Фейсбуці повідомив, що судно AROYAT (прапор Палау) з 17,6 тис. тонн української пшениці для Єгипту вийшло з порту Чорноморськ.

Це друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором для цивільних суден на вхід до порту Чорноморськ з метою експорту агропродукції. Екіпаж судна – громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії й Албанії.

До цього встановленим коридором пройшло судно RESILIENT AFRICA з 3 тис. тонн пшениці.

Крім того, 22 вересня міністр повідомив про ще три нових судна, що рухаються у напрямку українських портів під завантаження експортною продукцією.

Балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для цивільних суден і рухаються у напрямку портів Південний і Чорноморськ.

Після завантаження понад 127 тис. тонн української агропродукції та залізної руди судна вирушать у напрямку Китаю, Єгипту й Іспанії.

Першими тимчасово встановленим ВМС ЗСУ коридором скористалися балкери RESILENT AFRICA та AROYAT, які експортували понад 20 тис. тонн української агропродукції для країн Азії й Африки.

ІЦ УАК

agroconf.org





Схожі новини
  • Перше судно з українським зерном прибуло до Туреччини тимчасовим коридором
  • Перше судно вийшло з "Чорноморська" з моменту виходу росії із зернової угоди
  • Перші два судна прибули в порт України альтернативним коридором
  • Друге із заблокованих через війну суден вийшло з Одеського порту та йде тимчасовим коридором
  • «Зернова ініціатива»: в «Чорноморськ» зайшло під завантаження 5-те судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.