Аграрний тиждень. Україна
» » Єврокомісія рекомендує розпочати переговори про вступ України до ЄС
» » Єврокомісія рекомендує розпочати переговори про вступ України до ЄС

Єврокомісія рекомендує розпочати переговори про вступ України до ЄС


Єврокомісія рекомендує розпочати переговори про вступ України до ЄС

Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною та Молдовою.

Про це у Брюсселі під час прес-конференції з представлення щорічної доповіді Єврокомісії щодо розширення ЄС заявила Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Єврокомісія також рекомендувала відкрити такі переговори з Боснією і Герцеговиною, за певних умов, і надати статус країни-кандидата для Грузії.

Денис Шмигаль підтвердив цю новину у Телеграмі та додав, що сьогодні ЄК опублікувала офіційний звіт Пакета розширення 2023 року, у якому відзначила прогрес України у провадженні реформ. Згідно зі звітом, Україна виконала 90% реформ, які були передбачені в статусі кандидата на членство.

Ця рекомендація має ключове значення для ухвалення лідерами ЄС у грудні цього року політичного рішення про початок переговорів з Україною.

"Зі свого боку Уряд не зупинятиметься на досягнутому. На урядовому рівні ми виконали всі сім рекомендацій Єврокомісії та віддані процесу трансформації держави, щоб Україна була рівним, сильним і повноправним членом Європейського Союзу.

Вдячні європейським партнерам за високу оцінку реформ і спільну роботу на нашому шляху до ЄС", - написав Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

ІЦ УАК за матеріалами Телеграм-каналу Прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна «коридорами солідарності» експортувала понад 100 мільйонів тонн товарів - фон дер Ляєн
  • Денис Шмигаль провів розмову з Урсулою фон дер Ляєн. Польща погрожує закрити кордон у разі відмови ЄС продовжити ембарго на імпорт українського зерна
  • Україна офіційно отримала статус кандидата на вступ в ЄС
  • Офіційно: Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в ЄС
  • Єврокомісія уже в грудні може відкрити для української курятини ринок ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.