Аграрний тиждень. Україна
» » На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм
» » На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм

На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм


На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Укрзалізниця за участі віцепремʼєра з відновлення Олександра Кубракова та Посла США Бріджит Брінк підписали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з ним USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Першим етапом стане створення техніко-економічного обґрунтування проекту.

«Одна з важливих задач для збільшення експортної спроможності – модернізація та заміна колій, у разі необхідності – побудова нових. Підписання Меморандуму з USAID матиме відчутний вплив на відновлення української економіки та сприятиме євроінтеграційним процесам загалом.

Також важливо, що ця колія використовуватиметься не тільки для вантажних, але й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм. Подальший проєкт розвитку включатиме сполучення євроколії з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а на більш пізньому етапі – з Києвом та сходом України. Також USAID сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи TEN-T.

Нагадаємо, що від початку широкомасштабного вторгнення USAID - US Agency for International Development надало Уряду України допомогу вартістю понад $21,7 млрд, що робить його одним із найбільших двосторонніх донорів України. Укрзалізниці USAID передав 105 дизель-генераторів. Також Укрзалізниця та DAI Global підписали меморандум щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка України», що фінансується USAID.

ІЦ УАК за матеріалами Мінінфраструктури

agroconf.org





Схожі новини
  • Мінінфраструктури та проект USAID домовилися про розбудову експортної інфраструктури України
  • Олександр Кубраков розповів про інвестиції у дунайські порти та збільшення пропускної спроможності прикордонних переходів з Молдовою
  • Олександр Кубраков: в 2023 році продовжимо розвивати логістику на кордоні з ЄС
  • Олександра Кубракова призначено Віце-прем’єр-міністром з відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України
  • Кубракова призначили віце-прем’єром з відновлення України, – нардеп

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.