Аграрний тиждень. Україна
» » Пріоритетне розмінування сільгоспземель: за місяць обстежено понад 17 тис. га
» » Пріоритетне розмінування сільгоспземель: за місяць обстежено понад 17 тис. га

Пріоритетне розмінування сільгоспземель: за місяць обстежено понад 17 тис. га


Пріоритетне розмінування сільгоспземель: за місяць обстежено понад 17 тис. га

Протягом листопада піротехнічні підрозділи державних органів і неурядових операторів обстежили понад 17 тисяч гектарів земель сільгосппризначення. За даними обласних військових адміністрацій, в рамках пріоритетного розмінування сільгоспземель всього з початку року обстежено понад 257 тис. га угідь.

«Попри ускладнення погодних умов наші піротехніки продовжують роботу з обстеження та розмінування найбільш цінних українських земель. За останній тиждень листопада обстежено більше 3 тис. га, понад півтори тисячі гектарів очищено чи розміновано. З початку року майже 195 тисяч гектарів повернуто аграріям для господарської експлуатації. Уряд продовжує роботу над посиленням спроможностей піротехнічних підрозділів. Мета – пришвидшити очищення території країни», - зазначила Перший віцепрем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Найбільші площі в листопаді в рамках виконання плану пріоритетного повернення сільгоспземель в експлуатацію були обстежені в Херсонській області – 12 тис. 400 га. На Харківщині за місяць піротехніки обстежили понад 3,5 тисячі гектарів сільгоспугідь. Ще більше 1300 га обстежено в Миколаївській області.

Нагадаємо, напередодні було підписано Угоду між Урядами Словенії та України про надання Словенією 1,5 мільйона євро гуманітарної допомоги на безповоротній основі на цілі гуманітарного розмінування.

ІЦ УАК за матеріалами Мінекономіки

agroconf.org





Схожі новини
  • Потужний результат: піротехніки повернули до експлуатації майже 178 тисяч гектарів сільгоспземель
  • Розмінування сільгоспземель: обстежено вже понад 160 тисяч гектарів
  • Розмінування сільгоспземель: обстежено понад 150 тисяч гектар з 470 тисяч
  • Теракт на Каховській ГЕС не зламав плани з розмінування: за тиждень обстежено понад 6 тисяч гектарів сільгоспземель
  • Завершено пріоритетне розмінування сільгоспземель в Черкаській, Дніпропетровській, Запорізькій областях

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.