Аграрний тиждень. Україна
» » Болгарія, Румунія і Туреччина запросили інші країни приєднатися до ініціативи з очищення Чорного моря від мін
» » Болгарія, Румунія і Туреччина запросили інші країни приєднатися до ініціативи з очищення Чорного моря від мін

Болгарія, Румунія і Туреччина запросили інші країни приєднатися до ініціативи з очищення Чорного моря від мін






Наразі протимінні кораблі держав братимуть участь у протимінній військово-морській групі в Чорному морі.

Болгарія, Румунія і Туреччина запросили інші країни приєднатися до ініціативи з очищення Чорного моря від мін і забезпечення безпеки морських шляхів, повідомили в Міністерстві оборони Болгарії, пише ЦТС

Ініціатива залишається відкритою для спільних дій і участі протимінних сил і засобів інших країн-членів НАТО за межами Чорноморського регіону.

У Міністерстві оборони Болгарії підкреслили, що діяльність групи не буде спрямована проти будь-якої іншої країни, а операція з розмінування Чорного моря, як очікується, допоможе поліпшити взаємодію між учасниками.

Зазначимо, що наступного тижня в Стамбулі між Болгарією, Румунією та Туреччиною має бути підписано тристоронню угоду про спільне розмінування Чорного моря. Місія розпочнеться незабаром після підписання угоди.

Нагадаємо, що 10 жовтня з’явилася інформація, що Туреччина, Румунія та Болгарія обговорюють створення спеціального підрозділу для очищення Чорного моря від мін, які потрапляють у їхні територіальні води через російську агресію проти України. Зазначалося, що дана ініціатива не є операцією НАТО.

Пізніше у жовтні мінно-тральна група зі складу ВМС Болгарії та Румунії розпочала траління акваторії Чорного моря поблизу берегів Болгарії на маршруті нового українського морського коридору.

https://cfts.org.ua

 





Схожі новини
  • У ВМС повідомили, скільки часу знадобиться для розмінування Чорного й Азовського морів
  • Три члена НАТО готують спільну спецоперацію з очищення Чорного моря від мін, — Bloomberg
  • ВМС Болгарії та Румунії розпочали тралення на маршруті українського тимчасового коридору
  • Країни НАТО планують створення спільних сил для розмінування в Чорному морі
  • росія готує кораблі та авіацію для блокування районів Чорного моря після виходу із зернової угоди - МО України та Британії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.