Аграрний тиждень. Україна
» » Зворотній зв'язок щодо дерегуляції: Міністерство економіки проводить опитування серед бізнесу
» » Зворотній зв'язок щодо дерегуляції: Міністерство економіки проводить опитування серед бізнесу

Зворотній зв'язок щодо дерегуляції: Міністерство економіки проводить опитування серед бізнесу


Зворотній зв'язок щодо дерегуляції: Міністерство економіки проводить опитування серед бізнесу

Міністерство економіки України запустило опитування серед підприємців щодо регуляторного навантаження на бізнес. Якщо ви представляєте підприємство та хочете оцінити інструменти держрегулювання – заповнюйте анкету за посиланням: https://deregulation.online/.

Отримані відповіді допоможуть оцінити ефективність реформи дерегуляції та спланувати її наступні кроки.

Нагадаємо, у грудні запрацював новий сайт https://deregulation.me.gov.ua/, який містить повну інформацію про перебіг, досягнення та цілі реформи дерегуляції.

Ресурс розробляється в межах проекту EU4business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, BRDO та Civitta.

Довідково: В Україні триває реформа дерегуляції роботи підприємців. Щоби спростити умови ведення бізнесу, у січні 2023 року Уряд створив Міжвідомчу робочу групу з дерегуляції, яка вже переглянула 1323 регуляторних інструментів для бізнесу. З них 456 рекомендовано скасувати, 584 – спростити. Станом на 17 січня, скасовано вже 100 інструментів.

До робочої групи, співголовою якої є Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, увійшли, зокрема, представники міністерств економіки, цифрової трансформації, захисту довкілля та природних ресурсів, юстиції, фінансів, регуляторної служби. До роботи МРГ залучені експерти Офісу ефективного регулювання, Центру економічного відновлення, Центру економічної стратегії, EasyBusiness, проекту EU4business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", проекту USAID/UKAid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і Європейського банку реконструкції та розвитку.

ІЦ УАК за матеріалами Мінекономіки

agroconf.org





Схожі новини
  • Все про дерегуляцію: Міністерство економіки запустило новий сайт реформи
  • Спростити реєстрацію бізнесу з переробки та зберігання зерна, реєстрацію сільгосптехніки та тварин: МРГ з дерегуляції розглядає спрощення отримання 94 довідок і ліцензій у галузі ДПСС
  • Реформа дерегуляції триває: урядовці переглянули всі регуляторні інструменти в галузі сільського господарства, без змін залишили тільки 4%
  • Мінагро проводить опитування щодо посівної кампанії
  • Уряд запустив сайт щодо земельної реформи

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.