Аграрний тиждень. Україна
» » Україна імпортуватиме добрива за новим механізмом - Сольський
» » Україна імпортуватиме добрива за новим механізмом - Сольський

Україна імпортуватиме добрива за новим механізмом - Сольський


Україна імпортуватиме добрива за новим механізмом - Сольський

Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Державною митною службою напрацювали новий механізм імпорту добрив в Україну, який запрацював цього тижня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час засідання «Зернового клубу УЗА».

«Ми виділили з ринком умовно зелену, жовту і червону зону (ризику, тому що добрива можуть бути російськими - ред.). Ми віддали цей список митниці. На скільки я розумію, вони в принципі з ним погодились», - сказав міністр.

Сольський зазначив, що новий механізм полягає в тому, що всі добрива, які імпортуються в Україну, мають бути умовно поділені на три групи ризику: які не виробляються на росії, і тому не можуть мати російське походження; які мають умовно невеликий ризик російського походження; які мають більш високий ризик російського походження. Сольський пояснив, що саме на третій групі повинні бути зосереджені митні перевірки.

За словами міністра, водночас додаткові перевірки не будуть проводитися, якщо є документи, що підтверджують походження добрив, зокрема прямий контракт від виробника не з росії. Також митниця має припинити практику тотальних перевірок у лабораторіях і перейти до перевірок документації.

Сольський зауважив, що за цим механізмом митниця має почати працювати вже з поточного тижня.

ІЦ УАК за матеріалами Укрінформу

agroconf.org





Схожі новини
  • Іспанії потрібні українські сільгосптовари, - Сольський
  • Олійний трубопровід до Польщі обійдеться у сотні мільйонів доларів, але це економічно вигідний проект, - Микола Сольський
  • Микола Сольський закликав ЄС допомогти Україні провести весняну посівну
  • Страховку мають всі судна, що перевозять українське продовольство — Сольський
  • Мінагрополітики та Світовий банк готують програму з відшкодування вартості генераторів для елеваторів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.