Аграрний тиждень. Україна
» » У деяких регіонах України відновилася вегетація озимих
» » У деяких регіонах України відновилася вегетація озимих

У деяких регіонах України відновилася вегетація озимих






Упродовж другої декади лютого озимі культури на більшій частині території України ще знаходилися в стані неглибокого зимового спокою, зазначають у своєму декадному огляді фахівці Укргідрометеоцентру.

«Водночас на більшості площ південних, центральних та західних областей температурний режим сприяв повільній вегетації рослин, на окремих площах відбулася зміна фазового розвитку», – додали фахівці.

Також зазначається, що мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння (3 см) озимих культур та багаторічних трав становила плюс 3 – мінус 2°С, місцями в східних областях – мінус 3-5°С, що значно вище критичної температури вимерзання.

«Розрахункова критична температура вимерзання озимого жита становила мінус 13-15°С; озимої пшениці у фазі сходів – 3-го листка – мінус 11-12°С, у фазі кущіння – мінус 13-15°С; озимого ячменю та ріпаку – мінус 9-10°С», – уточнили агрометеорологи.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Озимі в Україні переважно знаходяться в стані зимового спокою
  • Гідрометцентр: Стан озимих значно кращий, ніж минулого року
  • Упродовж декади зимуючі культури знаходилися у стані зимового спокою
  • Озимі в Україні продовжують перебувати в стані зимового спокою
  • В деяких областях України фіксується відновлення вегетації зимуючих культур – Укргідрометеоцентр

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.