Аграрний тиждень. Україна
» » Росія може продавати зерно з окупованих територій України через балтійські порти
» » Росія може продавати зерно з окупованих територій України через балтійські порти

Росія може продавати зерно з окупованих територій України через балтійські порти






У Міністерстві сільського господарства Литви зʼявилась інформація, що зерно з окупованих територій України може реалізовуватись Росією через порти Балтійського моря. Уряд Литви вже запровадив заходи посиленого контролю.

Зерно з окупованих територій України

У Мінсільгоспі Литви зазначили, що планують провести комплексну перевірку зерна, що ввозиться до Литви з країн підвищеного рівня ризику, включно з аналізом походження зерна.

З приводу останнього аналізу ми консультуємося з Міністерством довкілля, продовольства і сільського господарства Великої Британії, оскільки тільки у Великій Британії є лабораторії, здатні перевірити походження зерна. Перевірка набуде чинності найближчим часом після узгодження методологічних вимог,
– зазначили у відомстві.

Прибутки Росії від експорту зерна з окупованих територій



У Мінсільгоспі Литви зазначили також, що 21 лютого отримали лист міністра сільського господарства України, в якому зазначалось, що Росія отримує прибуток від експорту зерна з окупованих територій України в треті країни.



Ба більше, Україна повідомила, що одним із можливих шляхів експорту викраденого зерна є використання транспортно-вантажних компаній і портів країн Балтії.

Ми дуже серйозно ставимося до отриманої інформації – у Росії не повинно бути жодної можливості використовувати інфраструктуру Литви та отримувати прибуток від продажу українського зерна,
– підкреслюють у міністерстві.

https://24tv.ua

 





Схожі новини
  • Країни Балтії пропонують включити зерно з росії до пакету санкцій ЄС
  • Після модернізації порти країн Балтії та Польщі зможуть пропускати 10 млн тонн українського зерна
  • Після модернізації порти країн Балтії і Польщі зможуть пропускати 10 млн тонн українського зерна
  • Президент Литви: Польща підтримала ідею, яка допоможе з експортом українського зерна
  • Хорватія пропонує свої порти для вивезення українського зерна. А порт Литви Клайпеда може потенційно щорічно перевантажувати до 10 млн тонн українського зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.