Аграрний тиждень. Україна
» » У ЄС прогнозують менший урожай ріпаку
» » У ЄС прогнозують менший урожай ріпаку

У ЄС прогнозують менший урожай ріпаку






Аналітики Strategie Grains знизили прогноз виробництва ріпаку в Євросоюзі поточного року до 18,3 млн т, що на 0,1 млн т менше попереднього прогнозу та майже на 8% нижче минулорічного показника.

Як пише Reuters, зважаючи на прогнозоване скорочення виробництва ріпаку в більшості країн ЄС, зокрема в Румунії та Польщі, Євросоюз буде змушений збільшити його імпорт, особливо з України та Австралії. Причому постачання з цих двох країн будуть обмежені через їхню недостатню доступність, прогнозують експерти.

Водночас оцінка виробництва соняшнику в ЄС 2024 року практично не змінилася, аналітики залишили її на рівні 10,7 млн т (+9% за рік), так само, як і сої — 3,1 млн т (+8% за рік).

Фахівці також зазначили, що поточного сезону проблеми з навігацією в Червоному морі перешкоджатимуть імпорту австралійської каноли та призведуть до збільшення її закупівель у Канаді.

https://agroportal.ua





Схожі новини
  • Експерти Strategie Grains підвищили прогноз урожаю ріпаку в ЄС до 20 млн т
  • Аналітики Strategie Grains підвищили прогноз врожаю олійних культур в ЄС
  • Світовий експорт соняшникової олії в кінці сезону-2021/22 збільшується
  • Підвищення прогнозів врожаю ріпаку в ЄС та Австралії посилює тиск на ціни
  • Австралія поточного сезону може оновити рекорд валового збору пшениці

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.