Аграрний тиждень. Україна
» » Верховна Рада підтримала закон про спрощення реєстрації бавовнику
» » Верховна Рада підтримала закон про спрощення реєстрації бавовнику

Верховна Рада підтримала закон про спрощення реєстрації бавовнику


Верховна Рада підтримала закон про спрощення реєстрації бавовнику

Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні» №10427-1.

Документ спрощує ввезення та обіг в Україну сортів бавовнику, який потрібен для виробництва пороху. На період воєнного стану та протягом двох років з дня його завершення чи скасування встановлюється спрощена процедура державної реєстрації сортів і державної реєстрації прав на сорти бавовнику без проведення кваліфікаційної експертизи.

Зокрема, спрощується:



Процедура введення в обіг насіння сортів бавовнику та його використання без проведення сертифікації насіннєвого матеріалу.





Процедура державної реєстрації сортів або державної реєстрації прав на сорти бавовника без проведення кваліфікаційної експертизи.





Ввезення на митну територію України, проведення досліджень, державних апробацій (випробувань) і промислового виробництва генетично модифікованого бавовнику, а також продукції, виробленої із його застосуванням, без державної реєстрації ГМО й отримання відповідних дозволів.



ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Уряд спростив процедуру оформлення дозвільних документів для реєстрації пестицидів та агрохімікатів на період воєнного часу
  • Верховна Рада змінила деякі вимоги до виробництва, імпорту та експорту сільськогосподарської продукції під час воєнного стану
  • Верховна Рада прийняла за основу закон по спрощенню процедур реєстрації сортів рослин
  • Підсумки року: Прийнято низку нормативно-правових актів у сфері охорони прав на сорти рослин
  • В Україні планують вдосконалити процес держреєстрації сортів рослин

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.