Аграрний тиждень. Україна
» » DFC розширила інструменти страхування від воєнних ризиків та оголосила про нові угоди
» » DFC розширила інструменти страхування від воєнних ризиків та оголосила про нові угоди

DFC розширила інструменти страхування від воєнних ризиків та оголосила про нові угоди


DFC розширила інструменти страхування від воєнних ризиків та оголосила про нові угоди

Міжнародна фінансова корпорація розвитку США (DFC) оголосила про створення інструменту, який дозволить надавати страхування від DFC не лише для інвесторів на залучення інвестицій, але і для малого та середнього бізнесу, через перестрахування українських страхових компаній. Розмір фінансування виділений для цього інструменту — $50 млн.

Про це йшлося під час зустрічі Першої віце-премʼєр-міністра - Міністра економіки України Юлії Свириденко та виконавчого директора Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC) Скотта Нейтана.

Крім того, за словами Скотта Нейтана, DFC оголосила про новий пакет фінансування, який включає операції зі страхування політичних ризиків для українських компаній, які працюють в агросекторі та виробництві на понад $300 млн.

“Розширення інструментів страхування від воєнних ризиків - важливий вклад у те, аби іноземні інвестиції заходили на український ринок й українські бізнеси інвестували вдома, не чекаючи завершення війни. Під час URC партнери із DFC оголосили про страхування двох нових компаній — виробника та компанії з агросектору. Для нас це дуже важливий крок для підтримки виробників, а відповідно - розвитку економіки”, – повідомила Юлія Свириденко.

Як наголошується у повідомленні DFC, загальна вартість чотирьох нових угод оцінюється у $357 млн, унаслідок чого обсяг транзакцій DFC в Україні від початку повномасштабного вторгнення росії становив $848 млн, а загальний портфель - $1,6 млрд.

ІЦ УАК за матеріалами Мінекономіки

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна починає страхувати своїх інвесторів від воєнних і політичних ризиків
  • DFC направить спецпредставника в Україну, щоб полегшити отримання страхування інвесторами
  • Великобританія працюватиме разом з ЄБРР над проектом страхування воєнних ризиків в Україні
  • Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) оголосила 5 нових проектів в Україні на понад 380 млн дол. США
  • Страхування воєнних ризиків для бізнесу – гарант залучення іноземних інвесторів в Україну, − Денис Башлик

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.