Аграрний тиждень. Україна
» » Висоцький: За два роки війни прямі збитки агросектору склали понад $10 млрд
» » Висоцький: За два роки війни прямі збитки агросектору склали понад $10 млрд

Висоцький: За два роки війни прямі збитки агросектору склали понад $10 млрд






За два роки з початку широкомасштабного вторгнення росії прямі збитки агросектору склали понад $10 млрд. Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час онлайн-виступу на конференції «Відбудова сільського господарства України».

«Через російську агресію українські аграрії зазнали значних втрат. Від знищення сільськогосподарської техніки на загальну суму $5,8 млрд до втрати та руйнування тваринницьких ферм на понад $250 млн. А міжнародні ціни на продовольство в 2022 році зросли приблизно на 35%. Тільки після налагодження нових шляхів експорту вдалося стабілізувати ситуацію. Тому для відновлення українського агросектору необхідна підтримка», — зазначив Висоцький.

Він додав, що збільшення виробництва продукції з доданою вартістю — це і вклад у енергетичну безпеку України та Європейського Союзу. За його словами, Україна потенційно може виробляти з різних видів відходів сільськогосподарської діяльності достатньо біоетанолу та біометану.



Зафіксовані збитки аграрного сектору Донецької області внаслідок повномасштабного вторгнення росії сягають понад 5 млрд грн.



Збитки, завдані російською агресією сільгосппідприємствам і землям Харківщини, за попередніми оцінками, становлять 18,1 млрд грн. Загалом в області постраждало 30% агропідприємств.



Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні знищено близько 30% усього потенціалу вітчизняного агропромислового сектору.

https://latifundist.com





Схожі новини
  • Тарас Висоцький: Відновлення українського агросектору – це стабільність світових продовольчих ринків
  • Тарас Висоцький: Україна може переробляти понад 50% агропродукції, що підвищить потужність сектору
  • Тарас Висоцький: Український агросектор потребує підтримки для відновлення і подальшого розвитку
  • Тарас Висоцький на засіданні Комітету НАТО: українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу
  • Для відновлення збитків в АПК знадобиться понад 30 млрд доларів, - Тарас Висоцький про наслідки російського вторгнення в Україну

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.