За оцінками аналітиків, у 2025 р виробництво сільгосппродукції у Мексиці стане найнижчим за останні 7 років, і особливо критичною буде ситуація з кукурудзою.
За даними Банку Мексики, у 2022 р виробництво сільгосппродукції сягнуло рекордних 294 млн т, у 2023 р воно знизилося до 293 млн т, а у 2024 р – до 281,5 млн т. Експерти Консалтингової групи по сільськогосподарським ринкам (GCMA) прогнозують, що у 2025 р виробництво зменшиться до 280,3 млн т, що буде найнижчим показником після 279 млн т у 2018 р.
Найскладнішою буде ситуація у сегменті зернових та олійних культур, виробництво яких у 2025 р скоротиться порівняно з попереднім роком на 7% до 32,4 млн т.
У 2024 р країна вже опустилася з дев’ятого на десяте місце у рейтингу найбільших світових агровиробників, і 2025 рік не стане кращим, оскільки падіння виробництва продовжиться третій рік поспіль.
Виробництво кукурудзи у 2024 р стало найгіршим за останні 10 років, а у 2025 р воно зменшиться ще на 5,6% до 21,7 млн т, тому країні доведеться імпортувати рекордні 25,8 млн т кукурудзи, переважно жовтої зі США.
Виробництво овочів протягом 4 років залишалося на стабільному рівні 44 млн т, але у 2025 р воно також суттєво зменшиться, попри збільшення виробництва авокадо та ягід останніми роками.
Водночас у тваринництві обсяг виробництва залишиться на рівні приблизно 25 млн т.
Високі ринкові ціни утримали виробництво продовольства в Мексиці від падіння. У 2024 р вартість виробленої продукції виросла порівняно з попереднім роком на 15% до 100,5 млрд $, хоча у фізичному вимірі воно скоротилося. Але у 2025 р вартість виробництва може знизитися на 8,5% до 92,1 млрд $.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше