Підвищення температури в літній період — серйозний виклик для свинарських господарств, адже тепловий стрес негативно впливає на споживання корму, ріст і загальний стан тварин. Щоб уникнути втрат і зберегти виробничі показники, важливо своєчасно переглянути підходи до годівлі та адаптувати раціони до нових умов.
У рамках онлайн-події «Інновації в царині свинарства», яка відбудеться 11 червня, експерт з годівлі продуктивних тварин Сергій Добрянський поділиться практичними порадами щодо адаптації раціонів до годівлі влітку у ході доповіді «Особливості годівлі свиней у літній період».
Учасники заходу дізнаються, як підвищити ефективність годівлі в умовах спеки, які зміни до раціону варто вносити влітку, а також — які інновації пропонує світовий ринок для підтримки продуктивності свиней у стресовий період.
«Основна помилка, якої припускаються фермери влітку, — це спроба покращити ситуацію, зосередившись лише на одному чиннику: наприклад, лише на вентиляції, лише на воді чи лише на кормах. Але коли йдеться про ефективну годівлю свиней у спекотний період, необхідно підходити до цього комплексно — враховуючи всі фактори, які впливають на споживання корму та продуктивність тварин», — зазначає Сергій Добрянський.
У фокусі доповіді:
Подія буде корисною для власників свинокомплексів, технологів, ветеринарів, фахівців з годівлі та всіх, хто прагне застосовувати сучасні підходи на практиці.
Дата: 11 червня 2025-го року
Формат: онлайн (Zoom)
Організатор: Асоціація «Свинарі України»
Реєстрація за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7lXXmV40xw2wXKre70sk3JerP01aoICQ2AgBE5Mu7ApDPwQ/viewform?pli=1
Деталі за тел.: 067 357 84 94 — Вікторія
Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини. Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об'єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.
Джерело: Pigua.info